Dijamantske narukvice su omiljeni nakit svih žena.

Istraživanja pokazuju da su one najstariji nakit na svetu. Nosili su ih još Stari Grci i Rimljani, pa odatle i njihov naziv. Naime, reč „narukvica“ potiče od grčke reči koja u prevodu znači „ruke“, čime je ukazivano da ovaj komad nakita ima zadatak da ukrasi nežni zglob.

Kao dijamantski nakit pojavile su se pre 3 milenijuma, najpre, u Indiji. Odatle vrlo brzo osvojile su sve krajeve. Da bi u Srednjem veku postale obavezni detalj plemstva i viših društvenih slojeva.

Dijamantske narukvice

Ipak, pravi procvat doživele su 20-ih godina. Pojava Art Deco stila u slikarstvu donela je promene u drugim sferama umetnosti, uključujući i juvelirstvu. Pod veštim rukama talentovanih zanatalija osvanule su narukvice koje spajaju plemenite metale i drago kamenje u najmaštovitijim oblicima, pomerajući granice do tada viđenog. Upravo su one postavile osnove za razvoj modernih formi koje danas srećemo.

Vrste dijamantskih narukvica

Kada se pomenu dijamantske narukvice mnogima je prva asocijacija tzv. tenis model. Čuvena narukvica se pojavila još početkom 20. veka, ali je postala popularna tek 80-ih godina kada je teniserka Chris Evert tokom meča na US Open turniru izgubila dijamantsku narukvicu. Igra je bila na kratko prekinuta kako bi Chris mogla da pronađe u travi svoj skupoceni nakit. Odatle i popularni naziv.

Dijamantske narukvice

Tenis dijamantske narukvice imaju prepoznatljivi niz dijamanata poređanih jedan uz drugi tako da ih krasi prefinjeni dizajn koji odgovara svakom stilu, te ne čudi što spadaju u dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima.

Dijamantske narukvice

Bangle narukvice karakteriše čvrsta forma koja pruža upečatljivi izgled. Zbog čega je čest dijamantski nakit za venčanje. Pojedini modeli se jednostvano navlače na zglob, dok drugi dolaze sa kopčom.

Ovaj model pruža neograničene mogućnosti u pogledu postavljanja dijamanata. Počev od visećih privezaka, preko jednog centralnog dijamanta, pa do mnoštva manjih koji krase čitavu narukvicu – na vama je da izabarete stil koji vam odgovara.

Dijamantske narukvice

Narukvice u obliku lanca se sastoje od sićušnih karika napravljenih od plemenitog metala. Zahvaljujući delikatnom obliku sjaj dijamanata dolazi do punog izražaja, bez obzira da li je u pitanju jedan veliki centralni ili više manjih raspoređenih na lančiću.

Kako izabrati dijamantsku narukvicu?

Ukoliko tražite savršeni komad nakita za svoju voljenu, dijamantske narukvice su pravi izbor. Tajna se krije u neverovatnoj prilagodljivosti. I dok ogrlice sa dijamantom morate da složite sa dekolteom, a dijamantske minđuše sa frizurom, sa narukvicama bićete oslobođeni ovih dilema. Ipak, postoje određeni faktori koje morate uzeti u obzir kako bi vaš poklon ostavio bez reči ne samo vašu dragu, već i sve druge kada je budu ugledali na njenoj ruci.

Dijamantske narukvice

Pored stila i reza dijamanata, u odabir obavezno uključite i plemeniti metal.

Žuto i belo zlato je provereni izbor. Ipak, obratite pažnju koji radije nosi vaša lepša polovina kako biste bili sigurni da ste doneli pravu odluku. Ružičasto zlato je poslednjih godina u trendu, te je namenjeno damama koje vole nakit modernog dizajna.

Dijamantske narukvice

Još jedna važna karakteristika zlata jeste karatna ocena. Najčešće se nalaze u 18-karatnoj, 14-karatnoj i 9-karatnoj verziji. Pri čemu je 9-karatno veoma slabog kvaliteta, te stručnjaci preporučuju da nije poželjno za luksuzni nakit sa dijamantima.

Dijamantske narukvice

Savršena dijamantska narukvica mora idealno da pristaje ženskom zglobu. Zato pre nego što krenete u kupovinu treba da otkrijete koja veličina odgovara vašoj voljenoj. Merenje za narukvice se vrši odmah ispod ručnog zgloba. Ukoliko želite da poklon bude iznenađenje, dovoljno je da izmerite neku od narukvica iz njene kutije ili kaiš sata.

Dijamantske narukvice

Dijamantske narukvice svetski poznatih brendova, kao što su Chopard, IDC i Moriah, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.