Ogrlica sa dijamantom je omiljeni komad nakita svake žene.

Kao simbol luksuza i elegancije, dijamanti tokom vekova čuvaju svoju neprocenjivu lepotu. Iako u svetu juvelirstva ovaj dragi kamen nudi beskonačne mogućnosti kombinovanja posebno se izdvajaju ogrlice sa dijamantskim priveskom. Dizajnirane su tako da se prepoznaju po karakterističnom dugom lančiću napravljenom od plemenitih metala na čijoj sredini se nalazi očaravajući ukras – dijamant.

Ogrlica sa dijamantom

Baš poput dijamantskog vereničkog prstenja, tako i privezak sa dijamantom oslikava ljubav. Zapravo, prema mišljenju stručanjaka predstavlja jedinstveni znak čvrste veze, privrženosti i vernosti te ne čudi što je ovaj dijamantski nakit čest poklon za godišnjicu braka.

Zašto je ogrlica sa dijamantom najpoželjniji skupoceni aksesoar?

Ima li išta lepše od zadivljujućeg dijamantskog priveska koji delikatno leži na jednostavnom lancu oko vrata? Mnogi će se složite da nema.

Ogrlica sa dijamantom

Svojom gracioznom formom na suptilni način ističu nežnu liniju vrata, ali i dekolte žene. Ujedno, skupocenim priveskom čine svaki stajling savršenim, pozivajući vas da se predate njegovoj fascinantnoj lepoti, baš kao i sam naziv kaže. Naime, privezak, tj. „pendant“ potiče od latinske reči „pedere“, što znači „predati“.

Ogrlica sa dijamantom

Moć koju ima ogrlica sa dijamantom poznata je od davnina. Nosile su je dame u prošlosti kako bi istakle svoje bogastvao, ali i višu klasu u društvu. Dok u modernom dobu ona oslikava besprekorni stil jedne žene.

Ogrlica sa dijamantom

Iako su dijamantski privesci nesumnjivo jedan od najglamuroznijih komada nakita, to ne znači da morate da ih nosite isključivo u svečanim prilikama. Bilo da se radi o vašem poslovnom look-u ili, pak, casual odeći, ogrlica sa dijamantom uneće dozu sofisticiranosti koja će vas izdvojiti iz mase jednoličnih odevnih kombinacija

Ogrlica sa dijamantom

S obzirom da se uklapaju u svaku priliku i uz bilo koju odeću, uz verenički prsten sa dijamantom, opravdano spada u dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima.

Kako izabrati ogrlicu sa dijamantom?

Privezak sa dijamantom igra glavnu ulogu u ovom komadu nakita, te odluka o njegovom izboru je presudna za celokupni izgled vaše ogrlice.

Ogrlica sa dijamantom okruglog reza je najpopularnija. Ona je simbol klasične elegancije koja nikada ne izlazi iz mode. Simetrični oblik i 56 faseta maksimiziraju prelamenje tako da lepota dragog kamena na dugoj ogrlici dolazi do punog izražaja.

Ogrlica sa dijamantom

Princeza rez, takođe, je veoma popularan za ogrlice sa priveskom. Prepoznatljiv kvadratni oblik sa 4 zakošene strane, koje ulaze u jednu tačku predstavlja vrhunski nivo sjaja sa puno refleksije koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, te ga rado biraju dame koje žele svojim nakitom da skrenu pažnju.

Kruška je najautentičniji tradicionalni rez. Ipak, svojim autentičnim dizajnom sa oštrim vrhom pruža impresivni efekat na ogrlici, pa se može pohvaliti da atraktivnim stilom koji je uvek aktuelan.

Ogrlica sa dijamantom ašer reza je sinonim za glamur. Tajna nestvarne lepote se krije u osmougaonom stepenastom obliku koji donosi dubinu i jasni sjaj kakav ne poseduje nijedan drugi rez.

Ogrlica sa dijamantom

Druga važna karakteristika pri odabiru ogrlice sa dijamantom jeste metal. Obično ova titula pripada belom zlatu, jer je savršeno usklađeno sa sjajem dijamanata. Mada dame koje prate trendove ove sezone će poneti ogrlicu sa dijamatskim priveskom od ružičastog zlata. Dok za one koje žele da izađu iz konvecionalnih stilova pravi izbor je ogrlica koja spaja dijamant i obojeni čelik.

Ogrlica sa dijamantom kao savršeni poklon

Kao i kod svakog skupocenog nakita, važno je da ogrlicu sa dijamantom kupite u renomiranoj juvelirnici.

Ogrlica sa dijamantom

Maestro Jewelers je oficijelni zastupnik u našoj zemlji za vodeće brendove dijamantskog nakita – IDC, Moriah i Chopard. Bogata ponuda, posvećenost svakom klijentu, kao i dragoceni saveti prilikom izbora, garantuju da ćete pronaći ogrlicu kakvu želite, a kupovinu pretvoriti u uspomenu koju ćete zauvek pamtiti.