Solitaire dijamantski verenički prsten je omiljeni među damama širom sveta.

Potraga za savršenim vereničkim prstenom nije nimalo laka. Prelepi stilovi, očaravajući oblici i maštovite kombinacije dodatno otežavaju izbor. Ipak, u svetu juvelirstva jedan se posebno izdvaja za veridbu. U pitanju je solitaire dijamantski prsten.

Naziv potiče od latinske reči „solus“, što znaci „samac“. Upravo ime ukazuje na formu. Solitaire prsten karakteriše jedan dijamant koji dominira čitavim dizajnom. Obično je okruglog oblika, jer dolazi sa višestrukim fasetama tako da stvara neverovatni sjaj. Mada se poslednjih godina sve više sreće i sa dijamantom ovalnog, princeza i kruška reza.

Zašto izabrati solitaire dijamantski verenički prsten otkriva vam Maestro Jewelers.

Solitaire dijamantski verenički prsten je uvek u trendu

Prsten sa dijamantom solitaire forme je sinonim sa bezvremensku eleganciju. Odlikuje ga jednaka popularnost još od svog prvog pojavljivanja 1876. godine pa do današnjih dana, bez obzira na to kako se trendovi i stilovi menjaju tokom godina.

Solitaire dijamantski verenički prsten

Njegova upečatljiva lepota asocira na glamur kakav želi da ponese svaka dama. Tajna se krije u prepoznatljivom dizajnu koji dijamant stavlja u prvi plan.

Solitaire dijamantski verenički prsten

Minamalistički, a raskošno – ovaj dijamantski verenički prsten privlači pažnju gde god se pojavite. Čak i slučajni pogled nepoznatih ljudi u okruženju dovoljan je da ostanu zadivljeni pred impresivnim sjajem dijamanta.

Solitaire dijamantski verenički prsten se lako kombinuje

Zbog svoje jednostavne, a skupocene forme verenički prsten sa solitaire dijamantom odlično se slaže uz svaku odevnu kombinaciju. Bilo da preferirate causal stil, business look ili ste ljubiteljka klasične garderobe, budite sigurne – vaš najdraži komad nakita svakom outfitu daće dozu prefinjenosti.

Solitaire dijamantski verenički prsten

Ne samo da pristaje svakoj vrsti odeće, već se savršeno slaže i sa drugim nakitom. Čak i ako ponesete slojevite ogrlice ili oversized prsten, koji su vodeće trendovi u dijamantskom nakitu za leto 2022, ne morate brinuti da li će vaš verenički prsten stajling učiniti prenatrpanim. Graciozna solitaire forma upotpuniće nakit koji nosite, naglašavajući njegovu lepotu.

Solitaire dijamantski verenički prsten

Ono što stručnjaci ističu kao dodatni razlog da baš solitaire dijamantski prsten bude vaš izbor za veridbu jesu neograničene mogućnosti izrade. Naime, možete odabrati dijamant bilo kog reza, kao i bilo koji plemeneti metal, jer ova forma dopušta svaki stil, te ne čudi što predstavlja prestiž u svetu juvelirstva.

Solitaire dijamantski verenički prsten je jednostavan za održavanje

Iako devojkama pri razmišljanju o vereničkom prstenu sigurno neće pasti na pamet održavanje, morate uzeti u razmatranje i taj faktor. Naročito kada se zna da je ovaj skupoceni nakit, za razliku od drugih komada, nosite svakog dana. Samim tim je veća verovatnoća da će se brže zaprljati.

Zbog jednog centralnog dijamanta solitaire prsten ima manje složenih detalja na kojima se može sakupljati nečistoća, koja je nepristupačna za čišćenje. Zapravo, ova forma prstena je najjednostavnija za održavanje, jer ne zahteva mnogo truda, što nije slučaj sa drugim stilovima.

Solitaire dijamantski verenički prsten

Dijamantsko vereničko prstenje različitih stilova, uključujući i solitaire, koje nosi potpis čuvenih brendova, kao što su Chopard, IDC i Moriah, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.