Verenički prsten sa safirom san je mnogih devojaka.

Početak zajedničkog života sa voljenom osobom jedna je od najvažnijih odluka koju ćete doneti u životu, te ne čudi što se velika pažnja posvećuje izboru prstena kojom ćete zaprositi svoju dragu. Tradicionalno, za ovaj događaj bira se dijamantski prsten. Svojom očaravajućom lepotom i zadivljujućim sjajem nosi status najvoljenijeg komada dijamantskog nakita.

Verenički prsten sa safirom

Međutim, poslednjih godina svet juvelirstva ispunjavaju novi trendovi. Tako je čuveni solitaire dijamantski verenički prsten okruglog ili ovalnog oblika dobio konkurenciju u princeza i markiz rezu, dok drago kamenje u boji postaje sve popularnije na bridal sceni.

U bogatom koloritu posebno se izdvaja verenički prsten sa safirom.

Safir krasi duga istorija i velika simbolika

Pre nego što se odlučite za verenički prsten sa safirom sigurno ćete želeti bliže da se upoznate sa ovim dragim kamenom.

Prema mišljenju jedne grupe naziv potiče od grčke reči „sappheiros“ što znači plav. Upravo ime ukazuje na njegovu intenzivnu boju. Drugi smatraju da ime dolazi iz hebrejskog ili staropersijskog jezika tako da u prevodu govori „voljen od Saturna“, jer prema verovanju safir, pod uticajem planete Saturn, donosi sreću onom ko ga nosi.

Verenički prsten sa safirom

Tokom istorije safir je imao višestruko značenje. Stari Grci i Rimljani pripisivali su mu zaštitne moći, dok je u kasnijim dobima smatrano da daje snagu, čast, vrlinu i besmrtnost. Zbog toga je u 12. veku papa Inoćentije III naložio episkopima da nose zlatni prsten sa safirom kako bi pokazali svoju veru.

Srećemo ga i u judaizmu, gde se ističe da je 10 zapovesti uklesano u safir, čime je data duboka poveznost sa Bogom.

Verenički prsten sa safirom

Safir je povezivan i sa bogatstvom, te su ga rado nosili članovi kraljevskih porodica. Napoleon je svojoj voljenoj Žozefini poklonio verenički prsten sa safirom i dijamantom. Zahvaljujući impresivnom spoju ova 2 draga kamena stil je vrlo brzo dobio i svoje ime „Toi et Moi“, što u prevodu sa francuskog jezika znači „ti i ja“. Verenički prsten sa safirom od 18 karata princ Čarls poklonio je princezi Dajani, a danas ga nosi Kejt Midlton. Dok je princeza Eugijenija za svoj verenički prsten odabrala safir ružičaste boje.

Iako mnogi smatraju da je prsten sa dijamantom jedinstveni izraz istinske ljubavi, zapravo, ovu ulogu ima safir. Od davnina on predstavlja simbol istine, ljubavi, čistote i iskrenosti, te opravdano nosi epitet „dragulja duše“.

Zašto izabrati verenički prsten sa safirom?

Safiri su najunikatnije drago kamenje. Tajna se krije u činjenici da ne postoji 2 istovetna, čak i kada su potpuno iste nijanse. Samim tim je verenički prsten sa ovim dragim kamenom poseban, baš kao i vaša ljubav.

Verenički prsten sa safirom

Unikatnost dodatno naglašava široki raspon boja. Naime, safir se sastoji od korunda, minerala koji poprima boju drugih materijala tokom svog formiranja. Na taj način određuje boju dragog kamenja – počev od duboke plave i živopisne zelene, preko nežnih ružičastih i ljubičastih tonova, pa do bogatog kolorita žutih i narandžastih. Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da je verenički prsten sa safirom potpuno prilagođeni komad nakit koji će oslikati karakter vaše voljene.

Verenički prsten sa safirom

Verovali ili ne, safir je ređi od dijamanata, te prsten sa njim predstavlja pravi prestiž. Dok svojim zadivljujućim nijansama i besprekornim dizajnom skreću pažnju gde god se pojavite. Ujedno, daju dodatnu dozu sofisticiranog luksuza svakoj odevnoj kombinaciji.

Verenički prsten sa safirom

Safir se može pohvaliti i izuzetnom izdržljivošću. Zauzima 9. mesto na Mohovoj skali tvrdoće. Kao takav, neverovatno je otporan na ogrebotine, te ne morati brinuti da ćete svoj prsten oštetiti pri svakodnevnom nošenju.

Budite originalne, budite drugačije – izaberite verenički prsten sa safirom i dijamantima iz bogate ponude Maestro Jewelers.