Verenički prsten sa dijamantom emerald reza krasi posebna lepota koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ne postoji devojka koja makar jednom nije maštala o svom venčanju. Međutim, ne treba zaboraviti da najvažnijem događaju prethodi još jedan veoma značajan, a to je veridba. Upravo je ona prožeta neverovatnom intimnošću i romantikom, koju delite samo vi i vaš dragi. Dok prsten sa dijamantom predstavlja krunu vaše ljubavi, koja pri svakom novom pogledu budi osmeh.

Imajući ovo u vidu ne čudi što muškarci izboru pravog prstena za dragu posvećuju veliku pažnju. U mnoštvu očaravajućih stilova dijamantskog vereničkog prstenja i različitih rezova treba pronaći onaj koji će buduću nevestu ostaviti bez daha.

Verenički prsten sa dijamantom emerald reza

Da bi potragu učinili lakšom predstavljamo vam verenički prsten sa dijamantom emerald reza.

Šta verenički prsten sa dijamantom emerald reza čini posebnim?

Dijamant emerald reza ima prepoznatljivi pravougaoni oblik sa odsečenim uglovima. Na taj način se obezbeđuje ne samo fantastični izgled, već i stabilnost dijamanta u prstenu. Kada se posmatra odozgo, stranice podsećaju na stepenice, te se proces sečenja ovog oblika naziva i „stepenastim rezom“.

Sastoji se od 57 ravnih linearnih faseta, koje su, obično, raspoređene paralelno niz kamen. Za razliku od karakterističnog sjaja koji donose dijamanti okruglog i ovalnog oblika, emerald rez se odlikuje dubinom i neverovatnom refleksijom koja stvara impresivni efekat bljeska. Ovaj efekat je poznat kao „Dvorana ogledala“.

Kada se pojavio verenički prsten sa ovim rezom?

Verenički prsten sa dijamantom emerald reza je jedan od vodećih trendova u juveliristvu ove godine, te ga mnogi smatraju modernom formom. Zapravo, emerald sečenje dijamanata ima viševekovnu tradiciju.

Prvobitno je stvoren za sečenje smaragda kako bi dočarao zelenu boju dragog kamena po kome je dobio naziv. Zahvaljujući neverovatnim moćima ovog reza, vrlo brzo se našao na dijamantskom vereničkom prstenju, gde svoje mesto čuva više od 700 godina.

Verenički prsten sa dijamantom emerald reza

Iako se pojavio još u 14. veku izraz „emerald rez“ nije korišćen sve do 20-ih godina. Pojava art deco stila, u kome vladaju čiste linije i simetrija, dovela je do popularnosti i dijamanata sečenih u pravogaonom obliku.

Zašto izabrati verenički prsten sa dijamantom?

Ukoliko želite da vaš verenički prsten sa dijamantom privlači pažnju gde god se pojavite onda je emerald rez pravi izbor za vas. Zbog specifičnog sečenja dijamant dobija na veličini tako da izgleda znatno veći od dijamanta okruglog reza iste karatne vrednosti.

Svojim elegantnim pravougaonim oblikom verenički prsten sa dijamantom emerald reza unosi dozu sofisticiranosti, čineći i najjednostavniju odevnu kombinaciju glamuroznom. Dok fascinantni sjaj pomoći će vam da pokažete istančan ukus, te opravdano nosi epitet prestižnog nakita. Ujedno, ima moć da vaše prste vizuelno izduži tako da ruka deluje nežnije dok ga nosite.

Klasična lepota dijamanata emerald reza pruža neograničene mogućnosti kombinovanja sa drugim oblicima. Odličan je kao centralni dragi kamen u halo stilu ili uparen u najromantičnijoj „Toi Et Moi“ formi.

Verenički prsten sa dijamantom emerald reza

Vereničko prstenje sa prirodnim dijamantima različitog reza, uključujući i emerald, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Ovde vas čeka i dijamantski nakit za leto 2022. svetski poznatih juvelirskih kuća.