Najpopularniji stilovi dijamantskog vereničkog prstenja vladaju svetom juvelirstva.

Rođendani, godišnjice, Nove godina, diplomiranja – neke su od proslava koje prati dijamantski nakit. Iako je svaki značajni događaj u životu idealni povod da vašoj dragoj osobi poklonite vredan aksesoar, postoji jedan koji se svojom posebnošću izdvaja od drugih. Reč je o veridbi.

Trenutak kada ugledate osmeh voljene dok joj na ruci stavljate dijamantski verenički prsten ni sa čim se ne može porediti. Čak i ako ste samo posmatrač neizmerne ljubavi dvoje mladih sigurno će i vama srce brže zalupati, a oči se ispuniti suzama radosnicama.

Naravno, glavna uloga pripada prelepom prstenu sa dijamantom. Mali ili veliki, u nizu ili pojedinačni, okruglog ili srcolikog reza – dijamanti imaju neverovatnu moć da nas svojom lepotom očaraju.

S obzirom da u mnoštvo fantastičnih modela treba pronaći onaj pravi,  otkrivamo vam koji su najpopularniji stilovi dijamantskog vereničkog prstenja.

Solitaire dijamantski prsten

Sigurni smo da je mnogima prva pomisao na verenički prsten sa dijamantom upravo raskošni komad sa centralnim kamenom. Imajući ovo u vidu ne čudi što je solitaire prvi na listi kada su u pitanju najpopularniji stilovi dijamantskog vereničkog prstenja.

Stilovi dijamantskog vereničkog prstenja

Prepoznatljivi dizajn sa jednim dijamantom koji je postavljen tako da plemeniti metal dodatno ističe njegov sjaj. Obično je dijamant okruglo reza, koji simbolizuje bogatsvo i krug ljubavi. Mada poslednjih godina sve češće dolazi sa dijamantom ovalnog oblika.

Iako solitaire stil krasi klasična elegancija žene ga obožavaju. Tajna njegove popularnosti se krije u činjenici da se svojim sofisticiranim izgledom savršeno uklapa u svaku odevnu kombinaciju. Bez obzira da li vaša voljena neguje urbani trendi look ili radije bira svedene komade, budite sigurni – ovom prstenu neće moći da odoli.

Halo dijamantsko vereničko prstenje

Omiljeni stil vereničkog prstenja dama plave krvi jeste halo. Karakteriše ga jedan centralni dijamant koji je okružen sa više manjih. Zahvaljujući ovakvom dizajnu stvoren je efekat zadivljujuće veličine, koja privlači pažnju.

Stilovi dijamantskog vereničkog prstenja

Halo stil obuhvata 4 podstila.

Klasični halo prsten dolazi sa centralnim dijamantom koji je okružen jednim nizom manjih dijamanata.

Dupli model krasi 2 niza manjih dijamanata. Na taj način je dodatno naglašena veličina glavnog kamena. Zapravo, dupli niz može čak za čitav karat vizuelno da učini većim centralni dijamant.

Podeljeni halo stil, baš kao što mu naziv kaže, ima 2 niza dijamanata koji se, polazeći od glavnog, razdvajaju. Ova jedinstvena forma ne samo da se može pohvaliti originalnošću, već i glamurom koji pleni u svakom trenutku.

Pave halo stil se prepoznaje po nizu dijamanata koji se protežu po polovini oboda prstena, čineći prefinjeni sklad sa zlatom ili platinom.

Za razliku od drugih stilova, halo donosi mnoštvo varijacija. Možete izabrati prsten na kome su svi dijamanti istog reza ili, pak, model na kome se oblik većeg i manjih dijamanata razlikuje. Takođe, možete kombinovati dijamante sa drugim dragim kamenjem.

Tension verenički prsten

Ako želite moderni prsten sa dijamantom koji se ističe pravi izbor je tension stil. Pojavio se 60-ih godina i do danas predstavlja inovativni dizajn u juveliristvu.

Stilovi dijamantskog vereničkog prstenja

Naime, pri stvaranja ovog prstena koristi se kompresija plemenitog metala kao držača dijamanta. Time je stvorena izluzija dijamanta koji lebdi između 2 dela metala ili je unutar samog kruga.

Najpopularniji stilovi dijamantskog vereničkog prstenja čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.