Prsten sa dijamantom predstavlja najveći simbol ljubavi. Ujedno, ovo je najcenjeniji komad nakita koji jedna žena ima, te ne čudi što se njegovom izboru posvećuje velika pažnja.

U mnoštvu različitih rezova i stilova treba pronaći onaj koji će ispuniti sva očekivanja vaše voljene, ali i u potpunosti odgovarati njenom ukusu, modnim stajlinzima koje nosi, pa i karakteru.

Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva šta verenički prsten sa dijamantom govori o ličnosti dame koja ga nosi.

Dijamantski prsten okruglog oblika

Okrugli rez je, bez sumnje, najpopularniji kada je u pitanju dijamantsko vereničko prstenje. On omogućava dragom kamenu da zablista u punom sjaju preko 56 faseta. S obzirom na traženost često ima višu cenu u odnosu na druge rezove. Ipak, svoju vrednost opravdava prelepim simetričnim oblikom koji nikada ne izlazi iz mode.

Prsten sa dijamantom

Ukoliko je prsten sa dijamantom okruglog oblika vaš omiljeni, vi ste žena koja poštuje tradiciju. Radije ćete veče provesti u kući sa najvoljenijima, nego u ludom provodu. Dok u modi negujete bezvremenski stil, kojim ne želite da se izdvajate iz gomile.

Prsten sa dijamantom emerald reza

Iako je nastao da bi istakao zelenu nijansu smaragda, emerald rez je svojom formom očarao žene širom sveta, te je vrlo brzo postao zvezda veridbe.

Verenički prsten sa dragim kamenom

Emerald rez ima moć da učini da dijamant izgleda veće, otkrivajući njegovu transparentnost i sjaj. Zbog toga zahteva vrhunski kvalitet tako da ovaj oblik dolazi samo od dijamanata izuzetne čistoće.

Prsten sa dijamantom emerald reza na vašem prstu sugeriše da ste elegantni, ali sa dozom fensi detalja. U životu se koncentrišete na to da postanete bolja verzija sebe, a ne da tražite odobrenje drugih.

Prsten sa dijamantom ovalnog oblika

Ovalni rez ima isti broj fasete kao okrugli, ali izduženi oblik. Popularnost je stekao 60-ih godina i od tada predstavlja ozbiljnu konkurenciju klasičnom stilu. Razlozi za to su brojni. Prvo, ovalni oblik čini da dijamant izgleda veće. Drugo, jednako je dobar u prekrivanju nesavršenosti boje kao i okrugli rez. Treće, vaši prsti će izgledati vitkiji sa ovalnim rezom.

Prsten sa dijamantom

Sofisticiran, a zadivljujući, prsten sa dijamantom ovalnog oblika je izbor hrabre i avanturističke dame, ali koja ne zaboravlja porodičnu tradiciju i u ljubavi je veoma verna. Ipak, u modi je prava trendseterka koja želi svojim odevnim kombinacijama da privuče pažnju.

Dijamantski prsten kruška reza

Rez kruške je jedan od najređih oblika vereničkog prstena. Baš kao i ovalni rez, dijamanti u ovom rezu imaju jedinstven efekat leptir mašne tako da pružaju impresivni efekat. Ono što izdvaja ovaj rez od drugih jeste da ga možete nositi sa oštrim vrhom nagore ili nadole, dajući vašem vereničkom prstenu drugačiji izgled. Još jedna prednost jeste najbolja mogućnost kombinovanja sa drugim dragim kamenjem, jer kruška rez pojačava njihovu boju.

Prsten sa dijamantom

Neveste koje biraju verenički prsten sa dijamantom kruška su ekstravagantne i imaju svoje mišljenje o svemu. Samouverene i kreativne, ne žele da budu obične domaćice, već da ostanu upamćene.

Verenički prsten sa dijamantom princeza reza

Dijamanti princeza reza su jedan od vodećih trendova u svetu juvelirstva. Posebno kada se zna da se savršeno slažu sa solitaire stilom, koji je glavni za dijamantsko vereničko prstenje. Prepoznatljiv kvadratni izgled sa četiri zakošene strane, koje ulaze u jednu tačku, nastao je 60-ih godina. Već u narednim godinama postao je omiljeni komad ženama širom sveta.

Ovaj oblik nose dame koje vole klasiku sa modernim dodirom. Svojom pozitivnom energijom rado su viđene u društvu, jer važe za zabavne osobe sa kojima nikada nije dosadno.

Prsten sa dijamantom markiz reza

Sofisticirani oblik sa 56 faseta nikog ne ostavlja ravnodušnim. Svojim izuzetno smelim rezom pruža jasan prikaz unutrašnje i spoljne čvrstoće, te ne trpi nisku jasnoću, posebno ako se inkluzije nalaze na krajevima kamena. Ovaj stil je poznat i pod nazivom “navette”, što u prevodu sa francuskog znači “mali čamac”, jer oblikom podseća na čamac.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza privlači pažnju gde god se pojavite, te ga biraju smele žene koje se ne plaše da izraze svoje mišljenje. Njihova individualnost i moćni karakter ostavljaju bez reči, baš kao i modni stil.

Prsten sa dijamantom srcolikog oblika

Dijamante u obliku srca krasi složeni dizajn koji se krije u kompleksnom rezu. Zahvaljujući jedinstvenoj formi ovo vereničko prstenje se može pohvaliti savršenstvom najvišeg stepena.

Prsten sa dijamantom

Prsten sa dijamantskom u obliku srca nose dame koje veruju u simbolizam. Jer, šta bi moglo biti bolji simbol ljubavi od srca? Sve u vašem životu ima razlog, a sve što radite pokazuje estetiku vaše ličnosti.

Najlepše prstenje sa dijamantima različitog stila i oblika čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.