Dijamantski verenički prsten je san svih žena.

Kada pronađete ljubav svog života, venčanje je sledeći korak u vašoj bajci. Ipak, ne treba zaboraviti da ovom svečanom događaju prethodi najromantičniji trenutak, a to je – veridba!

Baš kao i brak, verenički prsten sa dijamantom, koji će krasiti ruku vaše voljene, treba da izdrži test vremena. Ujedno, da oslikava njen stil i karakter, tako da svakim danom je iznova podseća na bezgraničnu ljubav koju ste stvorili.

Imajući ovo u vidu ne čudi što su muškarci na slatkim mukama kada krenu u potragu za pravim prstenom. U mnoštvu dijamantskog nakita, različitih rezova i očaravajućih oblika treba pronaći onaj koji će učiniti da oči drage zasijaju jače, a srce zalupa snažnije. Izbor dodatno otežavaju trendovi koji se u juvelirskom svetu smenjuju iz godine u godinu.

Da bi vam pomogli u potrazi Maestro Jewelers otkriva koje je dijamantsko vereničko prstenje u trendu 2022.

Dijamantski verenićki prsten – Klasika je uvek u modi!

Iako čuveni solitaire dijamantski verenički prsten nikada ne izlazi iz mode, ove godine dolazi u osveženoj formi. Prepoznatljivi stil sa jednim upečatljivim dijamantom okruglog oblika uobličen je najfinijim zlatom koje naglašava lepotu skupocenog kamena. Okrugli oblik predstavlja bogatstvo, dok minimalistički dizajn krasi prefinjena elegancija koja svaki stajling podiže na viši nivo.

Dijamantski verenički prsten

Pored okruglog reza, u 2022. godini dominira i prsten sa dijamantom ovalnog reza. Tradicionalni, a opet šik – ovaj oblik „razbija“ monotoniju, posebno u kombinaciji sa ružičastim zlatom, koje je još jedan od trendova u bridal svetu. Ovalni oblik je idealan za žene sofisticiranog stila koje na diskretni način žele da istaknu luksuzni aksesoar.

Tri dijamanta na prstenu

Pravilo „manje je više“ ne važi kada je u pitanju verenički prsten sa dijamantom. Naprotiv! Jedinstveni spoj prelepih dijamanata pleni gracioznošću koja ne može ostati neprimećena.

Dijamantski verenički prsten

I dok je ranijih godina u trendu bila „Toi Et Moi“ forma od 2 dijamanta, u 2022. verenički prsten je dobio još jedan dragi kamen. Prsten trojstva, kako se još naziva, označava prošlost, sadašnjost i budućnost, te je najbolji izraz ljubavi koja će trajati zauvek.

Poređani u nizu, 3 dijamanta zrače nestvarnom lepotom od koje zastaje dah, pa su opravdano poneli titulu eye-catching nakita. Dok neoposivi broj kombinacija čine ih dodatno privlačnim. Obično su dizajnirani tako da centralni deo zauzima najveći dijamant, a sa strane je po jedan manji. Mada mogu biti i potpuno iste veličine.

Nije redak slučaj da se kombinuju sa drugim dragim kamenje, poput rubina i safira. Ove godine su naročito aktuelni modeli neobičnog dizajna koji spajaju različite rezove, pa i sasvim suprotne stilove.

Dijamantski verenički prsten – Vintage nostalgija

Safir je kraljevski dragi kamen koji se od davnina smatra kamenom vernosti i odane ljubavi. Svojom intezivnom plavom nijansom odiše otmenošću dostojnom najvažnijeg događaja u vašem životu. Upravo zato su juveliri u 2022. godini dijamantski prsten za veridbu upotpunili safirom.

Dijamantski verenički prsten

Inspirisan prstenom princeze Diane, koji sada nosi Kate Middleton, raskošni safir okružen nizom dijamanata tzv. „halo“ dizajna je vodeći trend kome nisu mogle da odole ni poznate dame.

Dijamantski nakit, uključujući i vereničko prstenje, svetski poznatih juvelirskih kuća, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.