Burme sa dijamantima su najlepši dijamantski nakit koji predstavlja novo poglavlje u ljubavnoj priči.

Verovali ili ne, burme su najstariji nakit. Arheološka otkrića ukazuju da su ljudi još u praistorijsko doba razmenjivali tzv. prstenčiće od trske. Ipak, tradicija ovog venčanog prstena započela je u Starom Egiptu u 9. veku pre Nove ere. Egipćani su verovali da krv iz srca direktno dolazi do domalog prsta leve ruke venom amoris, tj. venom ljubavi, te je burma nošena isključivo na domalom prstu leve ruke.

Iz Egipta, običaj nošenja burme prenet je u Rim, ali ovde ona nije označavala večnu ljubav, već da žena pripada svom mužu. Nošena je na desnoj ruci, jer su Rimljani verovali da na levoj strani leži đavo, a na desnoj anđeo.

Od 13. veka, burme su postale sastavni deo hrišćanskih venčanja, te počinju da ih nose i muškarci.

Burme sa dijamantima

S obzirom da je u pitanju dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima Maestro Jewelers vam daje savete kako da izaberete odgovarajuće.

Koje su burme sa dijamantima u trendu?

Baš kao što dijamantsko vereničko prstenje iz sezone u sezonu dobija novi dizajn, tako se smenjuju i trendovi među burmama. Počev od vanvremenske elegancije, preko osveženog tradicionalnog izdanja, pa do neobičnih kombinacija – burme sa dijamantima ove godine, zaista, ostavljaju bez daha.

Burme sa dijamantima

Prvi na listi, svakako, su modeli sa više dijamanata. Diskretne, a opet glamurozne ove burme daju zadivljujući efekat gde god se pojavite. Obično dolaze sa dijamantima brilijant reza koji pruža savršeno prelamenje svetlosti i duboki sjaj kakav nema nijedan drugi rez.

Očaravajuća lepota krasi i burme sa dijamantima drugih oblika. Dok smele dame mogu da izaberu model u kombinaciji dijamanata i dragog kamenja u boji, poput ametista, rubina ili smaragda.

Burme sa dijamantima

Kako je ružičasto zlato vodeći trend u svetu juvelirstva 2022. godine, obavezni je dodatak na glavnom prstenu sa dijamantom. Upravo ovaj jedinstveni spoj dragog kamenja i ružičastog zlata oslikava Chopard dijamantski nakit Ice Cube kolekcije. Inspirisane geometrijskom formom, burme čuvenog brenda plene prefinjenim minimalizmom koji svaki stil podiže na viši nivo.

Za razliku od vintage stila koji vlada među vereničkim prstenjem, burme sa dijamantima pomeraju granice u izradi.

Burme sa dijamantima

Pravi urbani vajb donose IDC Nika modeli koji kombinuju prirodne dijamante, sa još jednim izdržljivim materijalom – obojenom keramikom.

Kako izabrati burme sa dijamantima?

Venčanje je najvažniji dan u životu svakog para, te ne čudi što se njegovoj organizaciji posvećuje velika pažnja. Počev od mesta proslave, preko dekoracije, pa do venčanice – svaki deo mora biti perfektan kako biste imali slavlje iz bajke. A šta je sa burmama?

Burme sa dijamantima

Ovaj mali, ali moćni detalj ne samo da simbolizuju krunu vaše ljubavi, već je namenjen za nošenje do kraja života. Zato stručnjaci savetuju da izboru burmi posvetite posebnu pažnju.

Kako oblik određuje celokupni dizajn, najpre morate doneti odluku kakvo oblika želite da budu vaše burme sa dijamantima. Postoje dva osnovna oblika. Iako tradicionalnija, obla forma daje punoću ovom prstenu. Dok ravni dizajn, spada u moderniji oblik, a može se pohvaliti neverovatnom gracioznošću.

Burme sa dijamantima

Drugi važan korak jeste izbor metala. Platina je najcenjeniji plemeniti metal, koji je sinonim za luksuz. Belo i žuto zlato su nezamenjiva klasika koja je omiljena mnogim damama, a za trendi devojke pravi izbor je ružičasto zlato ili keramika.

Burme sa dijamantima vodećih svetskih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.