Chopard dijamantski nakit je omiljeni luksuzni aksesoar dama širom sveta.

Sve je počelo pre više od 160 godina kada je Louis-Ulysse Chopard otvorio malu radionicu u švajcarskom selu kantona Bern. Kompanija, koja je dobila naziv po prezimenu osnivača, u početku bila je usmerena na razvoj džepnih satova. Svojim veličanstvenim dizajnom vrlo brzo osvojili su jači pol. Da bi prelaskom u vlasništvo Karla Scheufela brend doživeo pravi procvat.

Chopard dijamantski nakit

Upravo je ovaj nemački zlatar sa iskustvom u horologiji, a zatim i njegovi naslednici, zaslužan za pozicioniranje Choparda ne samo u vrh časovničastva, već i među vodeće juvelirske kuće.

Danas Chopard dijamantski nakit obuhvata više linija. Svaka se može pohvaliti očaravajućom formom koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Chopard dijamantski nakit koji je pomerio granice u juvelirstvu

Chopard je poznat po izvanrednoj kreativnosti, raskošnim dijamantima, kao i jedinstvenom spoju tradicionalne izrade i inovativnih ideja. Rezultat toga jeste čuvena Happy Diamonds kolekcija koja je donela do tada neviđeni dizajn.

Chopard dijamantski nakit

U želji da damama podari nakit koji će ih izdvojiti od drugih, Karl Scheufele je 70-ih godina stvorio koncept tzv. “šetajućih dijamanata”. Smeštani unutar safirnog kristala dijamanti lagano klize po ivicama od najfinijeg 18-kartnog zlata, podsećajući na graciozni ples balerina.

Chopard dijamantski nakit

Ime im je dala Karlova žena. Oduševljena živahnošću blistavih pokreta, Karin je izjavila: “Dijamanti su srećniji kada su slobodni”. Njena rečenica je postala i krilatica legendarne linije, a čuveni šetajući dijamanti Chopardov zaštitni znak.

Chopard dijamantski nakit

Tokom godina Happy Diamonds su dobijali nove verzije. Ipak, ostali su verni svom prepoznatljivom dizajnu koji pleni minimalističkom elegancijom, te ne čudi što je vodeći dijamantski nakit za leto 2022.

Chopard dijamantski nakit kao najlepša izjava ljubavi

Happy Hearts kolekcija je više od luksuznog nakita.

Ona je simbol slobodnog duh moderne žene, ali i ljubavi. Spajajući talisman, srce sa legendarnim šetajućim dijamantima Chopard donosi prefinjene komade nakita koji su namenjeni heroinama savremenog doba.

Chopard dijamantski nakit

Bez obzira da li izaberete diskretnu ogrlicu sa priveskom u obliku srca, upečatljivu narukvicu čiji dijamanti plešu svakim pokretom ruke ili nežne minđuše, budite sigurne – vaš stajling biće primećen. Dok Happy Hearts prsten sa dijamantom je savršeni izbor za verenički prsten romantičnih dama.

Chopard dijamantski nakit

Posebnu draž donose podlinije Happy Hearts Wings i Happy Hearts Flowers. U njima je talisman srce spojen tako da formira krila leptira, odnosno cvet, a u centralnom delu je smešten šetajući dijamant. Delikatan, a opet ultra šik ovaj Chopard dijamantski nakit predstavlja pravo malo remek delo nosive umetnosti.

Chopard dijamantski nakit za posebne prilike

Izuzetno ženstvena Imperiale kolekcija lansirana je 1994. godine. Inspirisana zlatnim dobom imperija ova linija zadivljuje bogatstvom svojih detalja. Naime, Imperiale komadi kombinuju prirodne dijamante i zlato sa ametistom, ružičastim opalom, zelenim ahatom i motivima arabeske. U osnovi je četvorostrani cvet koji odaje počast savremenim caricama čijoj plemenitoj, veličanstvenoj lepoti parira samo njihov hrabri duh.

Chopard dijamantski nakit

Impozantni Imperiale dizajn ima moć da i obični outfit pretvori u glamurozni stajling, koji će privući pažnju. Zbog toga narukvice, minđuše, prstenje i ogrlice ove linije dame rado biraju kada žele da zablistaju na svečanim događajima.

Chopard dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima

Chopard Ice Cube kolekcija je sinonim za savremeni nakit.

Chopard dijamantski nakit

Napravljena je 1999. godine kao sklop malih grafičkih kockica koji svojim pravougaonim dizajnom, čistih linija prkosi tradicionalnoj izradi nakita.

Chopard dijamantski nakit

Kolekcija sadrži prstenje, minđuše, ogrlice i narukvice u žutom, belom i ružičastom zlatu sa ili bez dijamanata. Više u rok stilu, nego romantični, na pola puta između urbanog šika i modernog glamura, Ice Cube komadi se mogu nositi samostalno ili kombinovati međusobno, pa i sa drugim dijamantskim nakitom.

Choparad dijamantski nakit

Stvoren za svaki stajling Ice Cube je verni pratilac dama tokom čitavog dana – u kancelariji, shoppingu, večernjem provodu, pa i u svečnoj prilici.

Chopard dijamantski nakit možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.