Kako uklopiti burmu i verenički prsten? Pitanje koje postavljaju sve buduće neveste.

Venčanje je najradosniji događaj u životu. Dan ispunjen romantikom, najdubljim osećanjima i divnim osmesima zaljubljenog para. Međutim, organizovanje ovog slavlja zahteva detaljnu organizaciju. Svaki, pa i najmanji, element mora biti savršen kako biste imali svoju bajku.

Kako je burma, uz verenički prsten sa dijamantom, nakit koji ćete nositi svakog dana, njenom izboru se posvećuje posebna pažnja. Za mnoge, potraga za onom pravom je uzbudljiv, ali nimalo lak poduhvat. Kao pravi simbol ljubavi burma mora da prenosi skrivene emocijama, a istovremeno da odgovara vašem stilu i karakteru. Izbor dodatno otežava činjenica da se nosi zajedno sa vereničkim prstenom, na istom prstu ili jedan uz drugi, te je neophodno da se slažu.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

Možda je dijamantski prsten koji ste dobile za veridbu deo porodičnog nasleđa, pa se ne slaže modernoj formi burme? Ili, je diskretan tako da će ga zaseniti model raskošne burme sa dijamantima? Da li, on, zaista, oslikava stil nakita koji nosite? Samo su neke od dilema sa kojima se žene susreću.

Dobra vest je da, uz malo truda i volje, možete pronaći burmu koja u potpunosti pristaje vašem vereničkom prstenu. Da bi vam olakšao izbor Maestro Jewelers vam daje dragocene savete.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten? Obratite pažnju na karakteristike prstena

Prvi korak u odabiru burme jeste da utvrdite da li je vaš verenički prsten u ravni sa burmom. Stručnjaci savetuju da nikako nije estetski da burma na prstu stoji na višem nivou u odnosu na verenički prsten.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

Takođe, obratite pažnju na stil dijamantskog vereničkog prstena, kao i veličinu dragulja na njemu.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

Posebno vodite računa kod dragog kamenja u boji. Iako prsten od safira krasi kraljevski dizajna, a model sa smaragdom svojom očaravajućom zelenom nijansom nikog ne istavlja ravnodušnim, morate biti obazrivi kako biste ih uklopili sa dijamantima na burmi.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten prema metalu?

Boja metala je još jedna važna karakteristika. Tradicionalno, burme se biraju od iste vrste metala kao verenički prsten sa dijamantom.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

To znači da ako je prsten od žutog zlata obično je i burma od zlata iste boje. Ukoliko je prsten napravljen od platine preporučuje se da i burma bude od tog prefinjenog metala.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

Bez obzira na tradiciju uklapanja ovog dijamantskog nakita, poslednjih godina trendovi u juveliristvu mešaju belo, žuto i ružičasto zlato stvarajući zadivljujuće, sofisticirane kombinacije. Zato dame koje žele da izađu iz klasičnih okvira mogu da spoje 2 boje zlata kako bi dobile jedinstveni set.

Vrste burmi

Klasične burme karakteriše okrugli oblik metala sa ili bez dijamanata. Svojom svedenom elegancijom odgovaraju svakom stilu dijamantskog prstena.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

Konturisane burme čine modernu formu. Prepoznaju se po blago konkavnom, zakrivljenom obliku, tako da prate liniju centralnog dijamanta na vereničkom prstenu. Zbog toga najbolje pristaju solitaire stilu. Mada se odlično slažu i sa „Toi et Moi“ vereničkim prstenom.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

Posebnoj grupi pripadaju burme koje su u potpunosti prekrivene nizom dijamanata. Ovakav glamurozni dizajn pristaje vereničkom prstenu Halo stila.

Kako uklopiti burmu i verenički prsten

Ukoliko još uvek niste dobili odgovor na pitanje: „kako uklopiti burmu i verenički prsten“, posetite Maestro Jewelers. Naš stručni tim pomoći će vam da u bogatoj ponudi dijamantskog nakita pronađete savršeni spoj vereničkog prstena i burme.