Klaster dijamantsko prstenje za veridbu je jedan od vodećih trendova ove godine u svetu juvelirstva.

Iako je solitaire dijamantski prsten okruglog oblika neprikosnoveni vladar najromantičnijeg trenutka dvoje mladih koji se spremaju da započnu novo poglavlje u svom zajedničkom životu, poslednjih sezona na scenu stupaju drugi stilovi maštovitog izgleda. Tako je čuvena “Toi Et Moi“ forma koja se sastoji od 2 dijamanta koji su postavljeni jedan uz drugi tako da simbolizuju zaljubljeni par postala omiljena mnogima.

Klaster dijamantsko prstenje za veridbu

Međutim, juveliri su 2022. godine otišli korak dalje u dizajnu najvažnijeg nakita svih žena, te su predstavili očaravajuće klaster dijamantsko prstenje za veridbu. Karakteriše ga više manjih dijamanata povezanih u skladnu celinu. Mada se mogu sresti i kombinacije sa većim centralnim koji je okružen manjim. Ovo dijamantsko vereničko prstenje se izdvaja skladnim oblikom. Obično je reč o geometrijskoj strukuri, ali se može sresti i jedinstveni dizajn cveta, zvezde ili nekog drugog originalnog oblika.

Kada se pojavilo klaster dijamantsko prstenje?

Bez obzira što je trenutno aktuelan, klaster prsten ima dugu istoriju. Zapravo, stručnjaci ga smatraju pravim vintage raritetom.

Prvi modeli pojavili su se početkom 18. veka. Odlikovao ih oblik ruže sa okruglim središnjim delom i tamnijim plemenitim metalom, koji je pružao savršeni konstrast blistavom sjaju dijamanata. Korak dalje u razvoju usledio je u Viktorijansko doba.

Početak 19. veka obeležila je Industrijska revolucija. Veliki napredak tehnologije i konstruisanje mnogih mašina doveli su i do promena u delikatnoj izradi dijamantskog nakita. Klaster dijamantsko prstenje dobilo je suptilniju formu sa bliže postavljenjm dijamantima, čineći čitav izgled prefinjenijim. Upravo je ovaj stil postao standard iz kojeg su evoluirali naredni stilovi klastera.

Klaster dijamantsko prstenje za veridbu

Vladavina kralja Edvarda donela je čudesnu eleganciju, te je klaster verenički prsten dobio eteričnu formu. Dok je ljubav kraljice Aleksandre prema cveću podstakla talas sa cvetnim oblicima. Takođe, došlo je do pomaka u upotrebi plemenitih metala, uvođenjem skupocene platine.

Moderni klaster prsten sa dijamantantom

Vereničko prstenje sa klaster dijamantima, danas, dolazi u mnoštvu stilova. Počev od originalnih oblika, pa do spajanja dijamanata različitog reza – mogućnosti kombinovanja su neograničene.

Stilovi dijamantskog vereničkog prstenja

Posebno se izdvaja prstenje kod koga su dijamanti upotpunjeni dragim kamenjem u boji. Najpopularniji ovakav model jeste verenički prsten princeze Dajane koji danas nosi vojvotkinja od Kembridža. Izrađen je od safira koji se nalazi u centralnom delu, a oko njega su postavljeni dijamnti najviše čistoće.

Klaster dijamantsko prstenje za veridbu

Ukoliko su modeli sa dragim kamenjem u boji previše ukrašeni za vaš ukus, tu je impresivno klaster prstenje okruglog oblika, a potpuno izrađeno od dijamanata različitih veličina.

Zašto je klaster dijamantsko prstenje posebno?

Neverovatne kombinacije pružaju vam mogućnost da pokažete svoj istančani stil, koji se izdvaja iz mase.

Za razliku od drugih stilova, klaster dijamantsko prstenje ima sposobnost da reflektuje svetlost pod skoro svakim uglom, čime je zagarantovan maksimalni sjaj. Svojim impozantnim dizajnom ovaj komad nakita privlači pažnju gde god se pojavite, dajući svakoj odevnoj kombinaciji dozu glamura. Dok ga duh prošlosti, koji često nosi, čini bezvremenskim naslađem, te će u njemu uživati i naredne generacije.

Dijamantski nakit, uključujući i raznovrsno vereničko prstenje, svetskih brendova možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.