Dijamantski nakit sa biserom krasi prefinjena forma u koju ćete se zaljubiti već pri prvom pogledu.

Da bi jedna dama izgledala moderno i atraktivno, neophodno je da svoj izgled upotpuni elegantnim komadima nakita koji će naglastiti njen besprekorni stil. Imajući ovo u vidu ne čudi što se sve žene raduju novoj modnoj sezoni, jer donose i nove trendove u svetu juvelirstva.

Dijamantski nakit sa biserom

Pored mnoštva očaravajućih komada izrađenih od različitih materijala, postoji jedan koji prevazilazi sve trendove. U pitanju je dijamantski nakit sa biserom. Neverovatnog dizajna, savršenih rezova i magičnog sjaja, dijamanti su sinonim za luksuz. Ipak, uz dodatak bisera celokupni stil dobija novi, viši nivo, izdvajajući vas iz mase.

Biseri imaju dugu tradiciju u juvelirstvu

Biseri su posebna vrsta dragog kamenja. Prema predanju nastali su iz Afroditinih suza, te su kao simbol ljubavi i vernosti još u davna vremena krasili verenički prsten sa dijamantom. U Rimskom carstvu služili su da označe moć i bogatstvo viših društvenih staleža, dok su u Egiptu bili obavezni nakit faraona.

Dijamantski nakit sa biserom

Najpoznatija legenda iz ove zemlje uključuje Kleopatru. Navodi se da je prelepa vladarka uzela biser iz svoje minđuše i rastvorila ga, a zatim popila. Na taj način želela je da pokaže rimskom vojskovođi Marku Antoniju da se bogatstvo čitave nacije može progutati u jednom jedinom gutljaju. Samim tim, je potvrdila i vrednost bisera.

Dijamantski nakit sa biserom

Danas su biseri vrhunski simbol mudrosti i inteligencije. Ujedno, predstavljaju odraz sreće i naklonosti, te ih muškarci rado poklanjaju svojoj voljenoj kako bi ojačali njihovu ljubav.

Dijamanti i biseri – fantastični spoj suprotnosti

U svom prirodnom obliku, biseri i dijamanti su potpune suprotnosti. Biseri su mekši dragi kamen, formiran unutar živih mekušaca u slatkoj vodi ili moru. S druge strane, dijamante odlikuje izuzetna čvrstina, a nastaju ispod površine Zemlje.

Dijamantski nakit sa biserom

Bez obzira na različitosti spoj ova 2 draga kamena donosi impresivni nakit. Prelepi odsjaj i blago prelivanje boja koje nude ne može se meriti ni sa jednom drugom stvari na svetu.

Dijamantski nakit sa biserom

Pred lepotom dijamantskog nakita sa biserima niko ne ostaje ravnodušan, dok skupocenost koju poseduje čini nošenje pravim prestižom. Zato stručnjaci naglašavaju da je ova kombinacija bez sumnje vanvremenski simbol elegancije i gracioznosti, te spada u nakit koji svaka žena treba da ima.

Kako nositi dijamantski nakit sa biserom?

Iako se nakit od bisera i dijamanata doživljava kao luksuzna kombinacija, morate voditi računa kako biste izbegli nadmetanje ova 2 dragog kamena, jer će to stvoriti haotičan izgled kojem nedostaje elegancija.

Dijamantski nakit sa biserom

S obzirom da je svaki dragi kamen zvezda u nakitu, izaberite da vodeća uloga u vašem pripadne ili dijamantima ili biserima. U tome vam može pomoći prilika za koju ih birate.

Statement ogrlice i minđuše od bisera i dijamanata savršene su za svečane večere i koktel zabave. Duge ogrlice sa priveskom od bisera koji upotpunjuje niz manjih dijamanata odlično pristaju poslovnom look-u. Mada ih možete poneti i u ležernoj varijanti, kada želite da unesete dozu sofisticiranosti u svoj svakodnevni stajling.

Dijamantski nakit sa biserom

Dijamantski nakit sa biserom idealan je i za venčanja, posebno minđuše u obliku srca. Dok za dame koje žele ovu kombinaciju da nose svakog dana tu je verenički prsten sa dijamantom i biserom.

Prelepe kombinacije prirodnih dijamanata i bisera čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.