Verenički dijamantski prsten sa citrinom je jedan od vodećih trendova ove godine.

Svaka ljubav je posebna i baš svaka ima svoju priču u kojoj je veridba glavni događaj. Ovaj intimni, a tako veliki trenutak označava sasvim novo poglavlje u životu dvoje zaljubljenih. Stoga svi nastojimo da ga učinimo nezaboravnim i savršenim. Savršen trenutak dolazi sa savršenim vereničkim prstenom koji će učiniti da srce vaše voljene zatreperi kada ga ugleda.

Međutim, pronalazak idealnog prstena za voljenu osobu nije nimalo lak zadatak. Da li izabrati bezvremensku eleganciju koja krasi prsten sa dijamantom ili pokazati prefinjeni stil koji pruža verenički prsten sa crnim dijamantom? Ili, pak, želite da unese pravo osveženje sa vereničkim prstenom sa dragim kamenom u boji?

Mogućnosti su, zaista, neograničene, a očaravajući oblici i kombinacije dodatno vas stavljaju na slatke muke. Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva magiju koju donosi verenički dijamantski prsten sa citrinom.

Po čemu se dijamantski prsten sa citrinom izdvaja od drugih?

Citrin je vrsta kvarca, jednog od najčešćih minerala na planeti koji dolazi u raznim bojama. Naziv potiče od francuske reči „citron“, što u prevodu znači limun. Samo ime ukazuje na žutu nijansu koja karakteriše ovaj dragi kamen, a dobija se od prisustva gvožđa tokom formiranja. Ipak, morate znati da citrin nema isključivo limun žutu boju, već se ona kreće od bledo žute, preko intezivnih tonova, pa do duboke braonkaste nijanse. Pri čemu su jarke nijanse cenjenije. Samim tim i skuplje.

Verenički dijamantski prsten sa citrinom

Ovaj dragi kamen je poznat hiljadama godina. Koristili su ga još stari Rimljani za izradu nakita, ali je zbog boje smatran vrstom topaza, baš kao i mnogi drugi žuti dragulji. Kao posledica toga bilo je da je prsten sa citrinom mešan često sa dijamantskim prstenom sa topazom. Da bi sa razvojem moderne gemologije dobio zasluženo mesto u svetu juvelirstva.

Veliki preokret dogodio se tokom Art Deco perioda, između Prvog i Drugog svetskog rata, kada je citrin postao jedan od omiljenih dragulja koji su rado nosile i poznate zvezde poput Grete Garbo i Joan Crawford.

Zašto izabrati verenički dijamantski prsten sa citrinom?

Dijamanti nikada neće izgubiti svoj sjaj i vezu sa velikim danom u životu, ali poslednjih godina devojke žele originalnost čak i kada je u pitanju verenički prsten. Zbog toga juveliri kombinuju dijamante sa dragim kamenjem u boji. Zahvaljujući prelepoj, jarkoj nijansi, koja ispunjava toplom energijom i privlačnom sofisticiranošću, jedinstvenoj formi i izdržljivosti citrin pruža savršen spoj tradicionalne elegancije i modernih elemenata, te je opravdano veoma tražen za vereničko prstenje.

Verenički dijamantski prsten sa citrinom

Kako je veoma redak u prirodi često se dobija veštački, termičkom preradom jeftinijeg dimljenog kvarca i ljubičastog ametista. Na taj način je citrin postao pristupačniji, tako da čini odličan balans sa skupocenim dijamantima, obezbeđujući mnogima da ponesu jedinstveni luksuzni komad nakita.

Pored impresivne nijanse citrin se može pohvaliti i 7. mestom na Mohsovoj skali tvrdoće, čime je osigurana izdržljivost pri svakodnevnom nošenju.

Verenički dijamantski prsten sa citrinom

Ono što verenički dijamantski prsten sa citrinom čini posebnim jeste izuzetna simbolika. Naime, u davna vremena ljudi su verovali da citrin donosi ljubav, bogatstvo i uspeh. Prema legendi muškarce je činio zgodnijim i inteligentnijim, a žene srećnijim i plodnijim.

Kako izabrati verenički dijamantski prsten sa citrinom?

Citrin je dragi kamen koji se lako seče i oblikuje, te dolazi u različitim oblicima. Najpopularniji su okrugli, princeza, smaragd i kruška rez koji ističu njegov jarki ton i dodaju dubinu izgledu vereničkog prstena. Upravo zato se najčešće sreće u halo stilu.

Verenički dijamantski prsten sa citrinom

Dijamanti koji okružuju centralni kamen daju impresivni izgled prstenu sa citrinom, a vaš stajling podižu na viši nivo. Čak i ako ne nosite drugi nakit bićete primećene gde god se pojavite, jer fascinantna žuta boja ovog kamena pokazuje besprekorni stil.

Verenički dijamantski prsten sa citrinom

Dijamantsko vereničko prstenje sa citrinom možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.