Verenički dijamantski prsten je san svih devojaka.

Zaljubljeni pogled dragog, kutijca koja skriva najpoželjniji komad dijamantskog nakita i vaš osmeh – najbolji su opis veridbe. Sa ovim romantičnim događajem počinje i novo poglavlje u vašoj ljubavnoj bajci, a u njemu glavna uloga pripada vereničkom prstenu.

Svojim prefinjenim dizajnom i blistavim sjajem prsten sa dijamantom nikog ne ostavlja ravnodušnim. Čak i slučajni prolaznici mogu da primete lepotu koja pleni, dok zapažaju vaš besprekorni stajling za koji je zaslužan upravo ovaj mali, a moćni aksesoar.

Verenički dijamantski prsten

Imajući u vidu značaj koji ima ne čudi što se izboru vereničkog prstena oduvek posvećivala velika pažnja. Ne tako davno, odabir je zahtevao samo nekoliko pitanja: okrugli ili princeza rez? Belo ili žuto zlato? Dok sada sa mnoštvom stilova i novih trendova morate uzeti u obzir brojne faktore.

Da bi olakšao potragu Maestro Jewelers daje vam savete kako da izaberete verenički dijamantski prsten.

Upoznajte se sa karakteristikama dijamanata

Svi dijamanti su određeni 4C karakteristikama, a to su rez, boja, jasnoću i težina.

Rez je jedina karakteristika na koju čovek direktno utiče, dajući oblik dijamantu. Naime, proporcije, simetrija i poliranje dijamanta određuju njegov sjaj i blistavost.

Verenički dijamantski prsten

Iako posmatrajući, dijamanti deluju bezbojni, zapravo, sadrže primese žute, sive i braon boje. Na osnovu količine ovih nijansi ocenjuju se na skali od D do Z. Pri čemu D znači da je dijamant potpuno bezbojan, a Z da dijamant ima svetlo žutu ili braon boju.

Jasnoća dijamanta se odnosi na odsustvo unutrašnjih karakteristika, koje se nazivaju inkluzijama, i površinskih nepravilnosti, koje se nazivaju fleke. Dok se težina dijamanata meri u karatima. Jedan karat sadrži 100 poena, pa ukoliko draguljar kaže da kamen teži 25 poena, to je 1/4 karata.

Koji plemeniti metal je najbolji izbor za verenički dijamantski prsten?

Plemeniti metal ne samo da doprinosi celokupnom dizajnu, već može da poboljša izgled dijamanta koji nosi.

Platina je najjači metal koji se koristi za nakit. Kako je 30 puta ređa od zlata, znatno je skuplja, te je bolji izbor dijamantski verenički prsten sa belim zlatom. Krasi ga jedinstveni sjaj koji pruža glamurozni izgled.

Verenički dijamantski prsten

Prsten sa žutim zlatom predstavlja sinonim za klasičnu eleganciju. Svojom intenzivnom bojom očarava, te se opravdano nalazi prvi na listi u svetu juveliristva. Poslednjih godina u trendu je verenički dijamantski prsten od ružičastog zlata. Naročito je popularan za vintage stil.

Verenički dijamantski prsten

Pored boje zlata, morate doneti odluku i o finoći. S obzirom da je čisto zlato veoma meko i ne može se oblikovati, vereničko prstenje se izrađuje od 18-karatnog i 14-karatnog zlata.

Verenički dijamantski prsten

18-karatno zlato je bolja opcija za vereničko prstenje, jer sadrži 75 odsto zlata i 25 odsto drugih legura koje određuju njegovu boju. Za razliku od njega, 14-karatno zlato sadrži znatno manju količinu čistog zlata (58,3 odsto), te je umerenije u boji i ceni.

Stil dijamantskog vereničkog prstena

Verenički prsten treba da bude vanvremenski simbol vaše ljubavi koja će trajati večno. U skladu sa tim mora da odgovara stilu vaše voljene. Zato stručnjaci savetuju da pre nego što krenete u kupovinu pogledate njenu kutiju sa nakitom.

Verenički dijamantski prsten

Ukoliko buduća nevesta preferira svedene, a luksuzne komade tradicionalni dizajn sa centralnim kamenom je pravi izbor, bez obzira na trendove koji vladaju. Za dame koje vole raskošno ukrašeni nakit tu je dijamantski prsten halo stila. Dok romantične devojke ostaće bez reči kada ugledaju prsten sa dijamantom srcolikog oblika.

Verenički dijamantski prsten

Kako mnoge dame žele da njihov prsten bude originalnog, neviđenog dizajna, nemojte se bojati da izađete iz tradicionalnih okvira. Verenički prsten sa crnim dijamantom oslikava nesvakidašnju gracioznost, koja podiže stil na sasvim novi nivo.

Verenički dijamantski prsten

Prsten sa safirom i dijamantom krasi kraljevska otmenost. Mada i drugo drago kamenje u boji čini savršeni sklad sa sofisticiranim dijamantima, dajući prstenu impresivni, bogat kolorit.

Verenički dijamantski prsten

Vereničko dijamantsko prstenje čuvenih juvelirskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.