Vereničko prstenje sa dijamantom predstavlja simbol ljubavi, odanosti i posvećenosti voljenoj osobi. Ujedno, čini najlepši uvod u novo poglavlje zajedničkog života – brak.

Priprema za veridbu, zaista, je uzbudljiva. Svaki detalj u ovom događaju je važan, uključujući i vreme i mesto gde ćete dragu zaprositi. Ipak, glavna uloga pripada vereničkom prstenu. Ne samo da ima zadatak da očara devojku, već mora u potpunosti da joj odgovara.

Imajući u vidu njegov značaj ne čudi što mnogim muškarcima izbor ovog dijamantskog nakita deluje pomalo zastrašujuće. Čak i istraživanja potvrđuju taj podatak. Naime, čak 72 odsto ispitanih muškaraca je izjavilo da se suočilo sa izazovima prilikom kupovine vereničkog prstena.

Da bi vam olakšao čitav posao Maestro Jewelers vam otkriva najčešće greške pri izboru.

Izbegavanje određivanja budžeta

Jedna od najvećih grešaka koju jači pol pravi jeste nesagledavanje svojih finansijskih mogućnosti.

Vereničko prstenje sa dijamantom

Kupovina dijamanata je velika investicija. Kao i sve druge zahteva pažljivo planiranje. Zato pre nego što uopšte počnete da gledate vereničko prstenje sa dijamantom morate tačno odrediti svoj budžet. Raspon cena luksuznog nakita varira. Međutim, kada znate koliko novca možete da izdvojite u velikoj meri smanjićete svoju potragu.

Vereničko prstenje sa dijamantom

Ranijih godina je smatrano da za kupovinu vereničkog dijamantskog prstena treba izdvojiti 3 pune mesečne plate. Ovaj stav odavno je prevaziđen. Ne postoji ograničenje koliko možete da potrošite. Stručnjaci savetuju da kupite ono što, zaista, možete da priuštite.

Nemojte da zaboravite da uzmete u obzir i troškove osiguranja za vaš prsten. S obzirom da je ovaj dragoceni nakit namenjen za svakodnevno nošenje obavezno ga zaštitite od gubitka, krađe i oštećenja.

Ne vodite računa o modnom ukusu svoje devojke

Znamo da biranje savršenog prstena sa dijamantom nimalo nije jednostavno, kao što zvuči. U mnoštvu opcija treba pronaći onaj koji će vašu dragu ostaviti bez reči.

Nažalost, u težnji da impresioniraju voljenu osobu muškarci često pogreše, jer biraju modele koji nimalo ne odgovaraju stilu koji neguje devojka. Ova greška se može lako izbeći ako pre kupovine obrate pažnju na nakit koji ona nosi.

Vereničko prstenje sa dijamantom

Da li radije bira komade raskošnog dizajna? Ili možda voli decentnu formu? Da li se u kutiji za nakit nalazi više belog, žutog ili ružičastog zlata? Da li voli klasičnu eleganciju ili trendi detalje? Samo su neka od pitanja koja će vam pomoći da izaberete pravi prsten.

Fokusirate se samo na karat

Kada većina ljudi pomisli na vereničko prstenje sa dijamantom obično razmišlja da kupi najveći koji može da priušti. Faktor koji određuje veličinu dijamanta jeste karat, tj. težina.

Vereničko prstenje sa dijamantom

Iako je veličina važna, karat nije jedina karakteristika koja određuje lepotu i kvalitet dijamanta. Samim tim i njegovu vrednost.

Da li ste znali da postoje veliki dijamanti sa vidljivim nedostacima u čistoći? Ili da 2 dijamanta iste težine, ali različitog oblika mogu imati različite veličine? Na osnovu ovoga možete zaključiti da pri izboru pored karata, morate razmišljati i o rezu, boji i jasnoći.

Vereničko prstenje sa dijamantom

Preporučljivo je da pronađete ravnotežu između ovih karakteristika. To ćete postići ako izaberete prsten sa dijamantom boje H ili više i najniže čistoće SI1.

Vršite pretragu samo u okviru jednog stila prstena

Vereničko prstenje sa dijamantom okruglog reza u solitaire stilu je vanvremensko. Ipak, ne morate se striktno pridržavati tradicije. Mogućnosti izbora su fascinantne.

Ukoliko želite vizuelno da povećate prsten birajte modele u halo stilu. Postavka u kojoj je centralni kamen okružen manjim daje zadivljujući efekat. Za moderne devojke tu je tension stil. Dok romantične dame neće ostatiti ravnodušne pred prstenom u „toi et moi“ stilu i ljubavnoj priči koja se krije iza njega.

Vereničko prstenje sa dijamantom

Obratite pažnju i na druge rezove. Poslednjih godina veoma su popularni dijamanti ovalnog, markiz i kruška reza. Takođe, izađite iz okvira boja. Verenički prsten sa žutim dijamantom idealan je za dame koje prate trendove. Devojke prefinjenog ukusa oduševiće verenički prsten sa crnim dijamantom.

Vereničko prstenje sa dijamantom

Vereničko prstenje sa dijamantom koje nosi potpis čuvenih juvelirskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.