Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca san je mnogih dama.

Bez obzira na godine starosti, modni stil, pa i životne navike, u jednom se sve žene slažu – dijamantski nakit je omiljen detalj u svakom stajlingu. U mnoštvu očaravajućih minđuša sa dijamantima, dijamantskih narukvica i ogrlica najveću pažnju privlači prsten sa dijamantom dobijen za veridbu.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca

Iako je, tradicionalno, verenički prsten sa dijamantima okruglog ili ovalnog oblika, poslednjih godina u trendu su modeli sa dijamantima u obliku srca. U čemu je tajna njihove privlačnosti otkriva vam Maestro Jewelers.

 Simbol kraljevstva

Dijamanti u obliku srca ostavili su značajan trag u istoriji. Prvi put se pominju u razgovoru između vojvode od Milana, Galeazza Maria Sforza i Nicodema 1463. godine. Vojvoda je uporedio potragu za umetnošću Cosima de Medicija sa dijamantom u obliku srca.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca

Vek kasnije, Mary kraljica Škotske poslala je engleskoj kraljici Elizabethi I dijamantski prsten u obliku srca. Ovaj gest je ušao u istoriju kao jedan od simbola prijateljstva i dobre volje između kraljevskih porodica ikada zabeleženih. Ubrzo su dijamanti u obliku srca postali simbol iskrene ljubavi i divljenja. Zbog toga su se zasluženo našli na najvažnijem prstenu žena.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca, kakav danas postoji, pojavio se početkom 20. veka. Zasnovan je na okruglom briljantnom rezu, te ima 56 do 58 faseta. Pri čemu 6 do 8 faseta čine paviljon dijamanta. Obično se postavlja u okvir sa 3 zupca. Mada se za veće dijamante koriste 4 zupca.

Zašto izabrati verenički prsten sa dijamantom?

Kao bezvremenski simbol ljubavi, dijamant u obliku srca je izvanredna alternativa uobičajenim dijamantskim rezovima.

Elegantan, a opet original – verenički prsten sa dijamantom savršen je izbor za nevestu koja želi da se izdvoji od drugih. Dok njegova graciozna silueta naglašava romantiku najvažnijeg događaja u životu.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca

Lepota ovog prstena leži u preciznom rezu i proporcijama. Zahvaljujući postavci od 56 do 58 faseta dijamant u obliku srca ima zadivljujući sjaj koji privlači pažnju. Ujedno, simetrija dveju strana koje formiraju oblik pokazuje umeće juvelira, te ne čudi što predstavlja pravi prestiž u svetu juveliristva.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca

Ono što verenički prsten sa dijamantom u obliku srca čini jedinstvenim jeste retkost. Istraživanja pokazuju da samo mali broj ukupno prodatih dijamanata ima srcolik oblik. Samim tim, njegovim izborom učinićete da se vaša voljena oseća posebnom.

Saveti za kupovinu prstena sa dijamantom u obliku srca

Prva važna karakteristika na koju treba da obratite pažnju jeste simetrija. Da bi verenički prsten sa dijamantom u obliku srca bio besprekoran neophodno je da obe polovine budu identične po obliku i veličini. Strane dijamanta (poznate kao njegova krila) treba da budu blago zaobljene. Dok rascep (tačka u sredini između dve polovine) mora biti jasan.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca

Da bi oblik došao da izražaja stručnjaci savetuju da ne birate dijamante manje od 0,5 karata. Ne samo da će biti teže uočljiv, već dijamant neće biti efikasan. Takođe, preporučljivo je da bude u solitaire postavci. Za upečatljiv izgled možete odabrati halo stil.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku srca

Vereničko prstenje sa dijamantom u čuvenih juvelirskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.