Verenički prsten sa žutim dijamantom je poslednjih godina vodeći trend među dijamantskim nakitom.

Pronalažanje vereničkog prstena nije nimalo lak zadatak. Ne samo da mora da odražava stil i ličnost vaše voljene, već mora da stvori osećaj da je ljubav koju imate sudbinska. Za mnoge buduće neveste ove uslove ispunjava klasični prsten sa dijamantom. Svojim zadivljujućim sjajem i bezvremenskom privlačnošću beli dijamanti, zaista, zrače posebnim šarmom.

Međutim, sve veći broj žena se odlučuje za drago kamenje u boji. Među njima posebno mesto zauzimaju žuti dijamanti. Iako nastaju na isti način kao i svi drugi prirodni dijamanti, žutu boju duguju azotu.

Verenički prsten sa žutim dijamantom

Naime, atomi azota koji se nalaze u strukturi dijamanata čine da on apsorbuje više plave svetlosti iz spektra boja, poprimajući žutu boju. Što je više azota prisutno, to je boja intenzivnija. Samim tim je i veća vrednost dijamanta.

Verenički prsten sa žutim dijamantom ima dugu tradiciju

Žuti dijamanti nisu bili istorijski poznati sve do 19 veka. U stvari, prvi žuti dijamant otkriven je 1867. godine u Južnoj Africi. Vrlo brzo osvojili su svet, te su se zbog svoje jedinstvene lepote, ali i velike simbolike našli i na vereničkom prstenu.

Kao simbol večne ljubavi i romantike veruje se da će doneti dug i srećan brak budućoj nevesti, te će vas verenički prsten sa dijamantom u ovoj boji iznova podsećati da je ljubav dragocena. Takođe, žuti dijamanti predstavljaju toplinu i uzbuđenje, osobine koje u odnosu sa vašim dragim uvek treba da postoje.

Verenički prsten sa žutim dijamantom

Kako se žuta smatra veselom i zabavnom bojom, ovi dijamanti označavaju i optimizam i radost, koji će vas pratiti u zajedničkom životu.

Ono što posebno raduje dame jeste činjenica da su žuti dijamanti veoma retki. Na svakih 10.000 karata dijamanta koji se iskopaju širom sveta, samo jedan karat čine žuti dijamant. Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da posedovati verenički prsten sa žutim dijamantom predstavlja pravi prestiž u nakitu. Ujedno, ima moć da vas očaravajućom bojom izdvoji iz gomile, dajući vašem stilu upečatljivi efekat.

Koji rez najbolje pristaje žutom dijamantu?

Verenički prsten sa žutim dijamantom okruglom oblika je vanvremenska klasika koja nikada ne izlazi iz mode. Jednostavna, a savršena – kružnu fomu krasi prefinjena elegancija koja pleni gde god se pojavite.

Verenički prsten sa žutim dijamantom

Ipak, stručnjaci savetuju da izaberete žute dijamante jastuk, princeza ili kruška reza.

Verenički prsten sa žutim dijamantom

Razlog za to jeste da njihovo fasetiranje stvara intenzivniju boju, pružajući prelepu završnu obradu, te i prsten ima zadivljujući dizajn.

Izbor plemenitog metala

Kada je u pitanju vereničko prstenje sa dijamantom u žutoj boji izbor plemenitog metala igra važnu ulogu.

Verenički prsten sa žutim dijamantom

Obično žuti dijamanti dolaze u kombinaciji sa žutim zlatom, jer ono naglašava boju dragog kamena, dok su belo zlato i platina dobra opcija za dijamante svetlije žute nijanse kako bi pružili savršen kontrast i stavili u prvi plan ovaj dragoceni kamen.

Verenički prsten sa žutim dijamantom

Drage dame, ukoliko želite da na vašoj ruci zablista očaravajući verenički prsten sa žutim dijamantom posetite Maestro Jewelers, jer vas ovde čeka bogata ponuda vodećih juveliriskih kuća – IDC, Moriah, Chopard.