Verenički prsten sa ovalnim dijamantom jedan je od najtraženijih rezova u svetu juvelirstva.

Iako je vodeći trend ove godine, prsten sa dijamantom ovalnog reza ima dugu tradiciju. Verovali ili ne, pojavio se još u 14. veku. Međutim, tek 5 vekova kasnije dobio je zasluženu popularnost, te je i zvanično zabeležen.

Vremenom, ovalni rez doživeo je razna usavršavanja. Moderna verzija, kakvu danas poznajemo, nastala je 1957. godine. Za nju je zaslužan Lazare Kaplan. Ovaj ruski rezač dijamanata pokazao je neverovatan talenat u izradi dijamantskog nakita koristeći drago kamenje koje su drugi juveliri smatrali neupotrebljivim.

Upravo je tu svoju veštinu upotrebio kako bi poboljšao sjaj dijamanta pri ovalnom sečenju. Na taj način ga je učinio privlačnim za dijamantsko vereničko prstenje.

Zašto je verenički prsten sa ovalnim dijamantom omiljen mnogim devojkama otkriva vam Maestro Jewelers.

Jedinstven dizajn

Klasičan i vanvremenski, ovalni dijamant daje moderan izgled tradicionalnom vereničkom prstenu. Mekoća ovalnih oblina stvara nežan i romantičan izgled koji osvaja pri prvom pogledu.

Verenički prsten sa ovalnim dijamantom

Tajna lepote ovalnog reza krije se u neverovatnoj simetriji koja je postignuta pomoću 57 ili 58 faseta. Obično su 33 fasete raspoređene na kruni, a 24 na paviljonu. Zahvaljujući takvom dizajnu ovalni dijamant čini spoj tradicionalnog okruglog i avangardnog markiz reza.

Ovalni dijamanti imaju nešto što drugi nemaju. U pitanju je formacija leptir mašne koja je vidljiva unutar kamena. Efekat leptir mašne nastaje usled specifičnog sečenja dijamanta. Kako se svetlost ne odbija napred-nazad u centru dijamanta nastaje jedinstveni izgled.

Ova karakteristika izdvaja verenički prsten sa ovalnim dijamantom od drugih, dajući mu poseban šarm.

Impresivna veličina koja privlači pažnju

Da li želite da vaš verenički prsten sa dijamantom bude upečatljiv? Onda je ovalni dijamant pravi izbor za vas.

Svojom gracioznom, izduženom formom naglašava lepotu ženske ruke. Naime, verenički prsten sa ovalnim dijamantom čini da vaši prsti vizuelno izgledaju duže i elegantnije. Ujedno, pruža svakom stajlingu dozu kraljevskog glamura, te ćete se osećati poput moderne princeze.

Verenički prsten sa ovalnim dijamantom

Ovalni dijamant je dodatno poželjan zbog svoje veličine. Karakteristike reza omogućavaju da izgleda veći u odnosu na dijamant okruglog oblika iste težine. Na primer, ako se dvoumite između prstena sa okruglim dijamantom od 2 karata i prstena sa ovalnim dijamantom, takođe, od 2 karata primetićete da na prstu ovalni dizajn deluje mnoge veće.

Verenički prsten sa ovalnim dijamantom

Važno je napomenuti da ne postoji „savršen“ odnos proporcija ovalnog dijamanta. Njegova dužina i širina zavise od ličnih želja. Ipak, stručnjaci preporučuju da izbalansirate taj odnos sa dužinom svojih prstiju kako biste postigle idealnu ravnotežu u estetici.

Ovalni dijamanti se odlično slažu sa različitim stilovima

Odabir prave postavke je gotovo jednako važan kao i odabir reza dijamanta. Neadekvatna postvka ne samo da će narušiti lepotu centralnog kamena, već će pokvariti i celokupni utisak na vašoj ruci.

Verenički prsten sa ovalnim dijamantom

Srećom, ovalni dijamanti su veoma svestrani. Možete ih lako kombinovati kako sa istim, tako i dijamantima drugog oblika, pa i sa dragim kamenjem u boji.

Verenički prsten sa ovalnim dijamantom

Za moderne devojke koje neguju klasičnu eleganciju pravi izbor je prsten sa ovalnim dijamantom solitaire forme. Damama koje vole raskoš najbolje će pristajati prsten sa dijamantima halo stila. Dok one koje žele nekonvencionalni dizajn mogu da ponesu verenički prsten sa crnim dijamantom ovalnog reza.

Najlepše vereničko prstenje sa dijamantom ovalnog reza čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.