Nakit sa crnim dijamantom poslednjih godina jedan je od glavnih trendova u svetu juvelirstva. Njegovoj magičnoj lepoti nisu odolele ni poznate dame, te smo mogli da vidimo slike Blake Lively na kojima nosi minđuše sa dijamantima u crnoj boji. Selena Gomez je privlačila pažnju svojom raskošnom ogrlicom sa crnim dijamantima, dok su svima ostale u sećanju dijamantske narukvice Taylor Swift u spotu „Look What You Made Me Do“.

Zahvaljujući Katy Perry, Lady Gagi, Rihanni i Gwyneth Paltrow nakit sa crnim dijamantom osvanuo je i na crvenom tepihu velikih holivudskih događaja, a odatle osvojio je srca dama širom sveta.

Nakit sa crnim dijamantom ima bogatu istoriju

Crni dijamanti nastali pre više od 3,8 milijardi godina. Postoji mnogo misterija oko njihovog porekla. Prema jednoj teoriji nastali su nakon meteorskog udara. Druga grupa naučnika ističe da su radijacija, spontana fuzija uranijuma i torijuma doveli do njihovog formiranja. Dok pojedini smatraju da su na zemlju došli zajedno sa asteroidom koji je pao pre više od 4 miliona godina.

Nakit sa crnim dijamantom

Otkriveni su 1840. godine u Brazilu, gde su ih portugalski doseljenici nazivali „carbonado“, te su i danas poznati pod ovim imenom. Zajedno sa ružičastim, plavim i žutim dijamantima spadaju u grupu „fancy” dijamanata, što znači da su tokom stvaranja bili izloženi elementima ili mineralima od kojih su poprimili karakterističnu boju.

Za crnu boju zaslužne su velike količine crnih mineralnih inkluzija, kao što su grafit, pirit ili hematit. U zavisnosti od koncentracije mineralnih inkluzija crni dijamanti mogu izgledati i braon, tamnozeleno ili sivo.

Nakit sa crnim dijamantom

Osim misterija u pogledu teorija nastanka, crne dijamante prati i velika simbolika u različitim kulturama. Tako su u Indiji u davna vremena smatrani prokletim, jer podsećaju na oči zmija i pauka. Sa druge strane, u Italiji se verovalo da samo dodirivanje crnog dijamanta može pomoći u očuvanju braka, pa i rešavanju problema među supružnicima. Zbog čega i danas čine omiljen dijamantski nakit za godišnjicu braka.

Zašto je nakit sa crnim dijamantom poseban?

Nijedan dragi kamen nije tako redak kao prirodni crni dijamant, te nošenje ovog dijamantskog nakita predstavlja pravi prestiž. Svojom bogatom bojom koja pruža dubinu kamenu unose dramatični efekat, dok sofisticirana nijansa stvara graciozne forme koje privlače poglede gde god se pojavite.

Nakit sa crnim dijamantom

Iako svi dijamanti, bilo da su beli, žuti, plavi ili crni, poseduju „wow“ faktor, mnogi su mišljenja da nakit sa crnim dijamantom ostavlja najupečatljivi utisak. Jedinstveni, prefinjeni, a opet nesvakidašnji – komadi sa ovim dijamantom ne samo da oslikavaju savršen modni stil, već imaju moć da vas izdvoje iz mase.

Nakit sa crnim dijamantom

S obzirom da vizuelno plene nestvarnom otmenošću dovoljno da je da dodateminđuše sa crnim dijamantimailiogrlicu sa crnim dijamantom i unećete dozu luksuza i u najsvedeniji stajling. I što je najvažnije – ne morate brinuti o kombinovanju boja, jer se crni dijamanti slažu sa slažu svakim trendom, svakim stilom, pa i drugim komadima nakita.

Da li je verenički prsten sa dijamantima u crnoj boji dobar izbor?

Tradicionalno, dijamantsko vereničko prstenje je bezbojno. Međutim, u poslednje vreme došlo je do pomeranja granica, te su se crni dijamanti zasluženo našli na najvažnijem nakitu svih dama. Njihovoj popularnosti doprineo je i film „Sex and the City 2”. Odnosno, scena u kojoj Mr. Big konačno stavlja na prst Carrie Bradshaw očaravajući 5-karatni prsten sa dijamantom crne boje oivičen 18-karatnim belim zlatom.

Nakit sa crnim dijamantom

Uz reči „Zato što nisi kao niko drugi” Mr. Big je verne obožavateljke ostavio bez daha, a jači pol podstakao da napuste klasičnu formu i svoju dragu zaprose prstenom originalnog izgleda.

Nakit sa crnim dijamantom

Nakit sa crnim dijamantom možete pronaći u ekskluzivnoj ponudi Maestro Jewelers.