Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške krasi posebna estetika koja se izdvaja u svetu juvelirstva.

Sigurni smo da ne postoji devojka koja makar jednom u životu nije maštala o svom venčanju. Romantični predeo ispunjen mirisnim cvećem, očaravajuća venčanica, osmeh voljenog i, naravno, najdivniji verenički prsten koji sa ponosom sija na ruci.

Kao jedinstveni simbol ljubavi ovaj komad dijamantskog nakita ima moć da svakim novim pogledom na njega vaše srce zaigra, a oči zasijaju jaču. Čak i nakon mnogo godina zajedničkog života on zrači magičnim sjajem, budeći u vama uspomenu na trenutak kada ste ga prvi put ugledale u prelepoj kutiji.

Imajući u vidu koliki značaj ima Maestro Jewelers vam predstavlja verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške.

Savršena kombinacija 2 popularna dijamantska reza

Vereničko prstenje sa dijamantom kruška reza ima dugu istoriju. Pojavilo se u 15. veku, zahvaljujući Lodewyku van Berquemu. Ovaj flamanski rezač dijamanta konstriusao je prvu mašinu za poliranje dijamanata nazvanu „scaif“, koja je omogućavala postavljanje faseta u bilo koji dijamant sa potpuno savršenom simetrijom.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške

Berquem je iskoristio svoj izum kako bi stvorio savim nov, spektakularni oblik, savršene simetrije. Tako je nastao kruška rez koji objedinjuje najlepše karakteristike ovalnog i markiz reza. Odnosno, besprekorni sjaj ogruglog reza koji donosi 58 faseta i delikatnu, ali zadivljujući markiz formu.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške

Iako postoji skoro 6 vekova, verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške postao je popularan tek u drugoj polovini 20. veka. Svoju slavu duguje Richardu Burtonu i Elizabeth Taylor. Čuveni glumac je 1969. godine poklonio svojoj dragoj upravo prsten sa ovim dijamantom neverovatnih 69,42 karata. Na taj način je kruška dijamantski oblik stavio u centar pažnje, te ne čudi što je vereničko prstenje poznatih dama danas često u ovom rezu.

Jedinstveni, individualni stil

Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške krasi izduženi, šiljasti vrh koji se proteže do punog, zaobljenog dna, pri čemu veći deo karatne težine „pada“ na zaobljen kraj. Ovakav sofisticiran arhitektonski oblik nemoguće je ne primetiti, te budite sigurne da će vaš najdraži komad nakita imati upečatljivi efekat gde god se pojavite.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške

Kruška rez se može pohvaliti gracioznošću koja laska nežnim prstima žena, činiće ih dužim. Dok čitavom stajlingu daju dozu otmenosti. Zapravo, prsten sa ovim dijamantom savršeno odgovara svakom stilu, kao i svakoj prilici. Takođe, odlično se slaže sa drugim komadima nakita, posebno uz dijamantske minđuše na klin ili, pak, uz ogrlice sa dijamantskim priveskom.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške

Dodatni razlog da izbarete verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške jeste izuzetna simbolika. Naime, ovaj rez podseća na suze, te prema priči to su suze radosnice buduće neveste.

Impozantni dizajn

Da li znate da možete imati dijamant u obliku kruške koji je potpuno iste karatne težine, reza, boje i čistoće kao dijamant okruglog oblika, ali bi vas koštao znatno manje od okruglog dijamanta? Zvuči neverovatno, ali je istinito. Tajna se krije u samom rezu.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške

Okrugli dijamant zahteva najviše neobrađenog materijala za brušenje u odnosu na druge oblike. Za razliku od njega, kruša rez ne stvara previše izgubljenog materijala prilikom sečenja, te dijamanti dolaze u fantastičnoj veličini.

Verenički prsten sa dijamantom u obliku kruške

Ukoliko želite da vaš verenički prsten, zaista, pleni svojim dizajnom izbarite prsten sa dijamantom kruška reza koji je uokviren nizom manjih dijamanata ili model sa dragim kamenom u boji kruška reza koji sa dijamantima gradi popularni halo stil.

Dijamantsko vereničko prstenje raznih oblika možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro