Verenički prsten sa brilijantom san je svih dama.

Iako dijamantski nakit predstavlja najluksuzniji detalj u vašem stajlingu, jedan komad ovog prestižnog nakita se posebno izdvaja. U pitanju je verenički prsten.

On donosi najlepšu priču, označavajući početak jednog novog poglavlja u vašem životu. Ujedno, simbolizuje večnu ljubav, te vas iznova podseća na snagu veze koju vi i vaš voljeni gradite.

Svakako, ne treba zaboraviti ni efekat koji ostavlja na okolinu. Svojim prefinjenim oblikom, privlači pažnju čak i slučajnih prolaznika, dok vašoj odevnoj kombinaciji daje jedinstveni izgled.

Verenički prsten sa brilijantom

S obzirom da dijamantsko vereničko prstenje dolazi u različitim stilovima i rezovima, Maestro Jewelers vam otkriva zašto je verenički prsten sa brilijantom najčešći izbor za važan događaj.

Kada se pojavio verenički prsten sa brilijantom?

Istorija brilijanta je, zapravo, izuzetno duga. Prvi oblik bio je u vidu dvostruke piramide. Takav stil i danas je poznat kao oktaedar, a odlikuje ga spljošteni gornji deo reza tako da dijamant ima 4 fasete na vrhu i na dnu. Vremenom, neko je došao na ideju da izbrusi oštre uglove, dajući dijamantu zaobljeniji oblik.

Verenički prsten sa brilijantom

Do 50-ih godina 18. veka brilijantni rez je imao mnogo različitih varijacija, kako u pogledu veličine, tako i u proporcijama, posebno u visini krune i dužini faseta. Značajan korak u njegovom razvoju dogodio se 1873. godine kada je bostonski rezač dijamanata Henry Morse izumeo mašinu za brušenje. Na taj način je olakšao stvaranje brilijanta, jer juveliri više nisu morali da prate oblik dragog kamena, koji je najčešće davao kvadratni ili pravougaoni rez, već su mogli da stvore savršenu simetriju u kružnoj formi.

Verenički prsten sa brilijantom

Ipak, svoje postojanje nakit sa brilijantima, uključujući i prstenje za veridbu, duguje Marcelu Tolkowsky. Poznati ruski matematičar 1919. godine napravio je proračun za proporcije idealnog oblika dijamanta. Tako je nastao današnji brilijant, koji se često naziva i „Tolkowsky rez”.

Po čemu je poseban verenički prsten sa brilijantom?

Prsten sa dijamantom ovog reza krasi 58 faseta, od kojih je 33 na kruni i 25 faseta na paviljonu. Zahvaljujući ovakvoj formi postignuto je maksimalno prelamanje svetlosti i dubina dijamanta.

Verenički prsten sa brilijantom

Poput složene serije ogledala koja reflektuju svetlost u okruženje, tako brilijanti svojim nestvarnim sjajem ispunjavaju svaki deo ne samo svog dizajna, već čitavog stajlinga. Sofisticirani oblik pruža impresivni izgled, bez obzira da li se nalazi samostalno ili u kombinaciji sa drugim dragim kamenjem. Dok gracioznost, kojom pleni, daje vašem stilu dozu glamura, koja vas izdvaja od drugih gde god se pojavite.

Verenički prsten sa brilijantom

Imajući u vidu moć koju imaju brilijanti ne čudi što se pored prstena, često nalaze i na dijamantskim minđušama i ogrlicama sa dijamantima.

Zašto izabrati verenički prsten sa brilijantom?

Verovali ili ne, prsten sa brilijantom čini čak 75 odsto prstenja za veridbu. Tajna se krije ne samo u očaravajućoj lepoti, već i u simbolici koju donosi kružni oblik kao beskrajni znak da vaša ljubav nikada neće prestati.

Verenički prsten sa brilijantom

Elegantna forma odgovara baš svakom modnom stilu i svakoj odevnoj kombinaciji, te ne morate brinuti kako ćete svoj verenički prsten uklopiti sa ostalim nakitom. Nema oštrih ivica i uglova, koje mogu biti podložne oštećenju, što je još jedna prednost brilijanta.

Verenički prsten sa brilijantom

Ipak, ono što posebno raduje dame jeste da verenički prsten sa brilijantom pruža neograničene mogućnosti. Naime, ovaj rez savršeno pristaje ne samo klasičnom dizajnu, već i prstenju složene neobične forme. Takođe, odličan je za kombinovanje sa dijamantima drugih oblika, posebno kod prstena sa dijamantom kruška reza gde naglašava upečatljivi oblik centralnog kamena.

Verenički prsten sa brilijantom

Vereničko prstenje sa brilijantom čuvenih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.