Verenički prsten sa dijamantom markiz reza, svojim elegantnim oblikom i sjajnom iskrom, nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Za neke, odabir dijamanta je stvar estetike. Drugi veruju da odabrani stil može otkriti nešto značajno o osobi koja ga nosi. Ipak, ono u čemu se svi slažu jeste da – svaki rez dijamanta krasi očaravajuća lepota koja ističe ovaj dragi kamen. U mnoštvu različitih oblika posebno se izdvaja markiz rez.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza

Baš poput prstena sa safirom, dijamant markiz reza, je sinonim za aristokratiju te ne čudi što nisu mogle da mu odole mnoge poznate dame. Portia de Rossi, Victoria Beckham, Jennifer Lopez – samo su neke od njih koje su ponele verenički prsten sa dijamantom markiz reza.

Priča o ljubavi ovekovečenoj najlepšim dijamantskim nakitom

Zahvaljujući Luju XV markiz rez predstavlja simbol velike ljubavi, te je opravdano čest izbor za vereničko prstenje sa dijamantom. Kako bi pokazao neizmernu ljubav svojoj ljubavnici, Madam Pompadur, ovaj francuski kralj je naredio kraljevskom draguljaru da napravi prsten sa dijamantom koji će imati oblik njenih usana. Tako je 1740. godine u svetu juvelirstva osvanuo prelepi markiz rez sa prepoznatljivom izduženom formom zakrivljenih strana i šiljastih krajeva.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza

Početkom 20. veka dobio je i popularni naziv „navette“, što u prevodu znači „mali brod“. Ime potiče od izgleda koji podseća na oblik trupa trkačke jahte, jer je jedrenje bilo omiljeni hobi britanskog kralja Edvarda VII i njegovih bogatih savremenika.

Iako je markiz rez stvoren, pre svega, za dijamante, zbog svog prefinjenog dizajna vrlo brzo se našao u upotrebi i za drago kamenje u boji.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza stvoren za moderne princeze

Markiz rez važi za najsofisticiraniji oblik među dijamantima, jer kombinuje gracioznost okruglog i ovalnog reza sa 2 tačke koje naglašavaju uglađene krivine kamena.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza

 

Prsten sa ovim dijamantom krasi impresivna površina kod koje se u centralnoj oblasti strane najviše savijaju. Upravo tu se meri njegova širina. Tačka u kojoj se spajaju 2 zakrivljene strane na svakom kraju doprinosi autentičnosti oblika.

Presek krune (vrha dijamanta) i paviljona (donje fasete) definiše perimetar. Dok se dno otmenog reza, gde se spajaju fasete paviljona, proteže dužinom dijamanta.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza

Kao i kod nakita sa brilijantima, blistavi sjaj markiz dijamanta donosi 58 faseta, a odnos između dužine i širine obično se kreće između 1,75 i 2,15.

Zašto izabrati verenički prsten sa dijamantom markiz reza?

Markiz dijamantski prsten pleni jedinstvenim glamurom koji ne može proći nezapaženo. On ima moć da pokaže vaš besprekorni stil i izdvoji vas iz mase dama sa dijamantima klasičnog okruglog oblika.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza

Svojim duguljastim stilom stvara iluziju veličine. Samim tim verenički prsten sa dijamantom markiz reza i manjeg karata deluje impresivnije. Takođe, izgleda izuzetno laskavo na nežnoj ženskoj ruci, jer poseduje sposobnost da učini da prsti deluju vitki i duži.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza

Omiljen je i zbog lakog prilagođavanja. Naime, markiz rez savršeno pristaje samostalno na prstenu, ali i kao centralni kamen, posebno u pave stilu.

Verenički prsten sa dijamantom markiz reza

Najlepše vereničko prstenje sa dijamantom, kao i dijamantski nakit za godišnjicu braka, čuvenih juvelirskih kuća, Chopard, Moriah i IDC, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.