Dijamantsko vereničko prstenje zauzima najvažnije mesto u svetu juvelirstva.

Nijedan komad dijamantskog nakita nema tako uzbudljivu priču kao verenički prsten sa dijamantom. Počev od čekanja u prelepoj plišanoj kutijici, pa do trenutka kada se nađe na nežnoj ženskoj ruci – ovaj skupoceni nakit stvara posebne uspomene. Čak i nakon mnogo godina kasnije zrači neverovatnim emocijama, te ne čudi što ima sentimentalnu vrednost.

Kao dragoceni simbol ljubavi, verenički prsten vas iznova podseća na snagu veze koju vi i vaš voljeni gradite. Ujedno, predstavlja savršeni modni detalj koji svakoj odevnoj kombinaciji daje dozu luksuza.

Dijamantsko vereničko prstenje

Baš kao i svaki komad nakita, tako i dijamantsko vereničko prstenje iz sezone u sezonu donosi nove trendove. Koji će vladati u 2023. godini otkriva vam Maestro Jewelers.

Nova godina, novi dijamantski rezovi

Prema tradiciji za veridbu se bira prsten sa dijamantom okruglog ili ovalnog reza. Iako ovaj klasik nikada neće izaći iz mode, u narednoj godini vodeću ulogu zauzima princeza rez. Pojavio se 60-ih godina, ali je na dijamantskom nebu zablistao tek 2 decenije kasnije kada su njegovu obradu usavršili Betazel Ambar, Ygal Perlman i Israel Itzkowitz.

Dijamantsko vereničko prstenje

Vereničko prstenje sa dijamantom princeza reza prepoznaje se po savršenoj geometriji koju karakteriše kvadratni oblik. Mada se sreće i u pravougonoj formi. Izdvaja se blago zakošenim stranama koje ulaze u jednu tačku tako da kada se posmatra sa strane ima izgled obrnute piramide. Dok je očaravajući sjaj postignut sa 56 ili 57 faseta, zbog čega se često naziva „kvadratni brilijant“.

 

Dijamantsko vereničko prstenje

Princeza rez je sam po sebi fascinantnog izgleda, te je namenjen nevestama koje spajaju vanvremensku eleganciju sa trendi elementima. Za one koje žele upečatljivi efekat tu je dijamantski verenički prsten princeza reza ukombinovan sa manjim dijamantima po obodu.

Dijamantsko vereničko prstenje kao remek delo juvelirstva

Sofisiticirano, smelo, moćno – verenički prsten sa crnim dijamantom nikog ne ostavlja ravnodušnim. Krasi ga unikatna lepota koja pruža impresivni utisak, naglašavajući vaš besprekorni stil.

Dijamantsko vereničko prstenje

Carbonado, kako je poznat crni dijamant, odlikuje retkost, koja ga čini dodatno poželjnim. Dok jedinstvena polikristalna struktura pruža zadivljujući sjaj, te ne čudi što se smatra kraljem dragulja.

Dijamantsko vereničko prstenje

Bilo da izaberete model sa crnim dijamantom kruška reza postavljenim u centru ili kombinaciju sa belim dijamantima budite sigurne – vaš verenički prsten predstavljaće pravo remek delo nosive umetnosti koja pleni očaravajućom lepotom. Ujedno, ne morate brinuti za stilizovanje, jer poput male crne haljine, crni dijamanti odgovaraju svakom trendu i baš svakoj odevnoj kombinaciji.

Dijamantsko prstenje raskošnog dizajna

I dok je ove godine jedan od glavnih trendova bio čuveni „Toi et Moi“, za narednu juveliri su pripremili spektakularni sjaj koji formira pave stil. U pitanju je posebna klaster forma u kojoj je veći dijamant okružen manjim tako da maksimiziraju blistavost, a raskošni dizajn privlači pažnju gde god se pojavi.

Dijamantsko vereničko prstenje

Ovaj stil pleni glamurom dostojnim crvenog tepiha, što potvrđuju i činjenica da je pave dijamantski verenički prsten izbor mnogih poznatih. Natalie Portman, Jessica Biel, Olivia Wilde, Mary-Kate Olsen, Nikki Reed – samo su neke od zvezda koje nisu mogle da odole prefinjenoj formi idilično grupisanih dijamanata.

Dijamantsko vereničko prstenje

Najnoviji trendovi vereničkog prstenja, kao i dijamantski nakit za Novu godinu, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.