Toi Et Moi verenički dijamantski prsten je jedan od vodećih stilova u svetu juvelirstva.

Prsten sa dijamantom solitaire stila je prva asocijacija na veridbu. Svojim besprekornim sjajem i savršenom proporcijom, ovaj tradicionalni komad nakita, opravdano, nosi epitet bezvremenske elegancije.

Međutim, 2024. godina je u znaku dijamantskog nakita koji krasi raskošan, a opet prefinjen dizajn. U skladu sa tim dolazi i verenički prsten sa 2 dijamanta ili dijamantom i dragim kamenjem u boji, koji je poznat pod imenom Toi Et Moi.

Priča o ljubavi pretočena u dijamantski prsten

Toi Et Moi verenički dijamantski prsten nosi neverovatnu priču o svom nastanku. Naime, za njegovo postojanje zaslužan je Napoleon Bonaparta. Čuveni vojskovođa je 1976. godine naredio draguljaru da za njegovu voljenu Žozefinu izradi prsten specijalno dizajniran.

Ovaj verenički prsten sadržao je dijamant i safir. Oba draga kamena bila su kruška reza, teška oko 1 karata. Postavljena su jedan uz drugi tako da čine savršeno skladnu celinu.

Ideja o stvaranju jedinstvenog dizajna proistekla je iz činjenice da Napoleonova porodica nije bila zadovoljna njegovim izborom verenice. Naime, Žozefina je bila 6 godina starija od Napoleona i imala je 2 deteta iz prethodnog braka.

U želji da romantičnim gestom pokaže da njih dvoje stoje protiv svih, Napoleon joj je poklonio prsten kojim je pokazao jačinu njihove ljubavi. Zbog toga je prsten i nazvan „Toi Et Moi“, što u prevodu sa francuskog znači „ti i ja“.

Zašto izabrati Toi Et Moi verenički dijamantski prsten?

Prema mišljenju mnogih nijedan stil ne nosi toliku dozu romantike kao Toi Et Moi verenički dijamantski prsten. To ukazuje i sam naziv.

Toi Et Moi verenički

Dva draga kamena koji označavaju reči „ti i ja“ simbolizuju, snagu i veru ljubavi. Svaki kamen predstavlja jednog partnera. Spojeni zajedno označavaju neraskidivo jedinstvo i obećanje zajedničke budućnosti.

Osim izuzetne simbolike, ono što ovo dijamantsko vereničko prstenje čini posebnim jesu neverovatne mogućnosti kombinovanja. Tradicionalno, dolazi sa 2 dijamanta istog reza i iste karatne težine, dok moderni dizajn je smelije forme.

Toi Et Moi verenički

Da bi postigli individualnost, juveliri uparuju dijamante sa dragim kamenjem u boji. Kombinacija safira i dijamanata unosi pravu eksloziju emocija. Nežni spoj sa smaragdom zrači suptilnom otmenošću, dok prsten sa safirom i dijamantom učiniće da se osećate poput princeze.

Toi Et Moi verenički

Novine su unete i u samu formu. Danas možemo sresti Toi Et Moi prsten sa više dijamanata spojenih tako da imaju izgled 2 dijamanta, kao i verzije sa dijamantima i poludragim kamenjem.

Kako izabrati Toi Et Moi verenički dijamantski prsten?

Prilikom odabira vereničkog prstena ovog stila treba uzeti u obzir par faktora. Prvi jeste oblik dragog kamenja.

Toi Et Moi verenički

Da li tražite elegantnu simetriju ili želite dinamičniji dizajn? Kamenje okruglog, ovalnog i kruška reza dobro se uklapa sa bilo kojim oblikom dragulja. Svakako, fascinantan dizajn možete imati i sa kamenjem istog reza, a različite boje.

Dva dijamanta su kombinacija sa kojom nikada nećete pogrešiti. Ukoliko, ipak, želite upečatljiviji izgled unosite boje u verenički prsten.

Toi Et Moi verenički

Još jedna važna karakteristika jeste veličina kamenja kako bi se postigla vizuelna ravnoteža. Odnosno, kako biste izbegli da prsten izgleda prenatrpano.

Najlepše vereničko prstenje sa dijamantom svetski poznatih juvelirskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.