Dijamantske alke su omiljeni dodatak žena širom sveta. Ujedno i najstarija vrsta minđuša sa dijamantima.

Prve alke pojavile su su oko 2500. godine pre nove ere u drevnoj afričkoj civilizaciji koja je živela na prostoru današnjeg Sudana. U narednom milenijumu postale su statusni simbol u Egiptu. Naime, Egipćani su verovali da ovaj nakit doprinosi lepoti osobe, te su ih nosile kako žene tako i muškarci. Upravo njima dugujemo i pojavu alki ukrašenih dijamantima i dragim kamenjem u boji.

Tradiciju nošenja preuzeli su Rimljani i Grci, a odatle su osvojile čitav svet. Ipak, pravu popularnost stekle su tek 20-ih godina. Tome je doprinelo otkriće Tutankamonove grobnice, kao i pojava egzotičnih modnih stilova.

Zašto su ove minđuše dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima otkriva vam Maestro Jewelers.

Savršene za svaku priliku i svaki stajling

Sigurni smo da ste se makar jednom u životu našle u problemu ne znajući kako da stilizujete svoju garderobu. Posebno kada je u pitanju business look. Rešenje je neretko kompromis u pogledu aksesoara koji se stapa sa svedenom odećom, što nikako nije zadovoljavajuće.

Dijamantske alke

Problem možete lako izbeći ako izaberete dijamantske alke. Dizajnirane su tako da ih krasi neverovatna prilagodljivost, te su savršen pratilac tokom čitavog dana. Bilo da je u pitanju užurbani dan na poslu, opušteni izlazak sa prijateljima ili svečana večera, ovaj komad dijamantskog nakita na najlepši način upotpuniće vaš stil.

Dijamantske alke

Lepota leži u njihovom raznovrsnom rasponu veličina, forme i detalja. Dakle, bez obzira na vaš lični ukus, postoji par dijamantskih alki koje vam odgovara. Minimalističke, a opet neverovatne moćne, zrače zadivljujućom gracioznošću koja ostavlja upečatljiv utisak. Dok bezvremenska elegancija, koju poseduju, daje notu prefinjenosti svakoj odevnoj kombinaciji.

Dijamantske alke

 

Dijamantske alke naglašavaju crte lica, te ćete biti primećene gde god se pojavite. Sa druge strane, ne morate da brinete o komforu. S obzirom da dobro prijanjaju na ušnu resicu, nema povlačenja, niti otkopčavanja, te ćete sa lakoćom nositi svoj omiljeni par.

Ono što ove dijamantske minđuše izdvaja od drugih jeste i velika svestranost. To znači da ih lako možete kombinovati sa drugim komadima nakita kako biste postigle unikatni izgled.

Najpopularniji stilovi dijamantskih alki

Čuvenu Channel postavku karakterišu dijamanti postavljeni u nizu unutar plemenitog metala. Bočne strane obruča drže dijamante bezbednim, donoseći impresivan efekat.

Dijamantske alke

Postavka U-oblika, baš kao što naziv kaže, donosi bazu u vidu latiničnog slova „U“. Zahvaljujući takvoj formi deluje kao da dijamanti lebde u vazduhu. Zbog toga je ovo, prema mišljenju mnogih, jedna od najlepših postavki za dijamantske alke.

Dijamantske alke

Očaravjući izgled dijamantskih alki pave stila postignut je jedinstvenom tehnikom postavljanja. Dijamanti su postavljeni jedan uz drugi tako da pokrivaju čitav obruč minđuše, te podsećaju na pločnik od dijamanata. Odatle i njihov naziv, koji potiče od francuske reči, što u prevodu znači „popločan“.

Kako nositi dijamantske alke?

Osim prilagođavanja svakom stilu, dijamantske alke odlično pristaju i svakoj frizuri.

Dijamantske alke

Manji modeli su idealni za svakodnevno nošenje, uključujući i casual komade, poput džinsa i obične bele majice, dok veće alke sa dijamantima možete upariti sa elegantnijom garderobom kako biste dodali dašak sofisticiranosti svom outfitu.

Dijamantske alke svetski poznatih juvelirskih kuća čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.