Nakit sa plavim dragim kamenjem je jedan od vodećih letnjih trendova.

Očaravajuća plava boja, koja asocira na morska prostranstva, donosi dašak ležernosti primorskih krajeva. Ujedno, ima efekat hlađenja neophodan u vrelim danima. S obzirom da bogate plave nijanse zrače mudrošću, dostojanstvom te inspirišu poverenje i autoritet, ne čudi što je nakit sa dragim kamenjem ove boje bio omiljen kraljevskim porodicama.

Danas, nakit sa plavim dragim kamenjem nosi prizvuk otmenosti i glamura koja ima moć da i jednostavnoj letnjoj kombinaciji podari dozu luksuza. Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva koje je najpopularnije drago kamenje u plavoj boji.

Nakit sa safirom

Safiri su jedno od najstarijeg dragog kamenja u boji. Samim tim imaju i dugu tradiciju upotrebe kada je u pitanju ovaj nakit sa plavim dragim kamenjem.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Prema predanju imali su zaštitnu moć, te su u staroj Grčkoj i Rimu služili za izradu amajlija, dok se u srednjem veku verovalo da označavaju nebo i korišćeni su za ukrašavanje odeće kraljeva i sveštenika.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Kao simbol lojalnost i poverenja, safiri su savršen izbor za vereničko prstenje. Njihovoj lepoti nije mogao da odoli ni Napoleon. Čuveni vojskovođa je voljenoj Žozefini poklonio verenički prsten sa dijamantom i safirom. Ovo drago kamenje je bilo postavljeno jedno uz drugo tako da predstavlja zaljubljeni par. Zbog toga je dobio naziv „Toi et Moi“, što u prevodu sa francuskog jezika znači „ti i ja“, a sam dizajn je vrlo brzo postao popularan u juvelirstvu.

Prsten sa safirom je popularnost stekao, zapravo, tek 80-ih godina kada ga je princ Čarls poklonio princezi Dajani. Danas ovaj impresivan komad nakita sija na ruci Kejt Midlton.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Nakit sa safirom krasi prefinjen izgled, koji osvaja pri prvom pogledu. Uz bezvremensku lepotu može se pohvaliti i izuzetnom čvrstoćom, koja ga svrstava na 9. mestu na Mohsovoj skali.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Zahvaljujući ovim karakteristikama pogodan je za svakodnevno nošenje, te prelepim minđušama sa safirom možete podići svoju dnevnu garderobu na viši nivo.

Nakit sa topazom

Za razliku od safira, nakit sa topazom je novijeg datuma. Verovali ili ne, pojavio se 70-ih godina. Do tada se sretao u žutoj, narandžastoj i braon boji. Tek kada je otkriven način dobijanja plave nijanse topaz u ovoj boji osvojio je svet.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Atraktivan kolorit unosi svežinu u vaš stajling, pokazujući besprekoran stil u svakoj prilici. Bez obzira da li izaberete raskošan prsten sa topazom ili decentne minđuše sa topazom, budite sigurne da vaš nakit neće ostati neprimećen.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Topaz dolazi u širokom spektru plave boje, te ćete lako pronaći nijansu koja vam odgovara. Nebesko plavi topaz se može opisati kao boja neba usred popodneva. Izgleda slično akvamarinu. Stoga se koristi kao njegova jeftinija alternativa. Nijansu tamniji je švajcarski plavi topaz, te je pogodan za masivnije komade, dok je london topaz intenzivnog tamnog tona, sa primesama sive. To ga čini savšenim nakitom za svečane prilike.

Nakit sa klanitom

Klanit je zapanjujući dragi kamen. Svojom jedinstvenom plavom bojom i prirodnim prugama nikog ne ostavlja ravnodušnim, te je ovaj nakit sa plavim dragim kamenjem omiljen svim damama koje žele unikatni izgled.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Baš kao topaz, dolazi u rasponu plave. Naime, njegova kristalna struktura može da donese jarku boju. Upravo je ova nijansa najčešći dodatak dijamantskom nakitu za leto. Sa druge strane, duboka plava, koja podseća na kraljevsku nijansu safira, čini ovaj dragi kamen poželjnim kao dijamantsko vereničko prstenje.

Nakit sa plavim dragim kamenjem

Dijamantski nakit sa topazom, safirom i klanitom svetski poznatih brendova čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.