Stil vereničkog prstena određuje njegov originalan dizajn.

Svaka ljubavna priča je posebna. Upravo takav je i prsten sa dijamantom namenjen za veridbu. Ovaj mali, ali moćni komad dijamantskog nakita predstavlja najlepšu izjavu ljubavi. Ujedno, oslikava vaše svakodnevne navike, pa i karakter.

Počev od postavke dijamanata, pa do plemenitog metala – svaki element ima važnu ulogu u formiranju stila prstena. Svaki detalj je stvoren da pruži jedinstvenu formu i da lepotu dijamanata istakne u prvi plan.

Iako ne postoji pravilo o tome koji stil vereničkog prstena treba da izaberete, jedno je sigurno – neka vam u svakom pogledu odgovara.

Stil vereničkog prstena

Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva šta stil dijamantskog prstena koji nosite govori o vama.

Verenički prsten klasičnog stila

Zbog svoje vanvremenske elegancije i suptilne sofisticiranosti, dijamantsko vereničko prstenje klasičnog stila opravdano je najtraženije. Dovoljno atraktivni da privlače pažnju gde god se pojave. Istovremeno, sasvim suptilni da odlično pristaju baš svakom stajlingu.

Stil vereničkog prstena

 

Sinonim za klasični stil je solitaire prsten. Dizajn sa jednim dijamantom na plemenitom metalu svima je dobro poznat. Obično je dijamant okruglog ili ovalnog reza, što dodatno ističe bezvremensku otmenost. Takođe, nosi veliku simboliku. Kružni oblik označava večnu ljubav, što je dodatni razlog da ponese epitet vereničkog prstena.

Stil vereničkog prstena

Klasični verenički prsten sa dijamantom biraju devojke koje preferiraju tradicionalne komade nasuprot aktuelnih trendova.

Vintage stil vereničkog prstena

Za devojke koje vole kraljevski efekat i dašak davnih epoha pravi izbor je verenički prsten sa dijamantom u vintage stilu. Iako je inspirisan prošlim vremenima odlično se slaže sa modernim odevnim komadima, dok sa nežnim, cvetnim motivima dolazi do punog izražaja.

Stil vereničkog prstena

Devojke koje biraju vintage stil su romantične i sentimentalne. Zbog toga traže prsten sa „pričom“ ili dubokim značenjem. Nije redak slučaj da bude deo porodičnog nasleđa koji se prenosi s generacije na generaciju.

Stil vereničkog prstena

Najbolji predstavnik je Toi et Moi verenički prsten. Naziv potiče od francuskih reči koje u prevodu znače „ti i ja“. Kao što ime govori, stil je veoma romantičan. Simbolizuje 2 bića koja se spajaju u jedno.

Upravo tu simboliku opisuje i dizajn. Naime, ovaj prsten karakterišu 2 dijamanta koja su smeštena jedan pored drugog tako da se spajaju oko prsta.

Osim impresivnog izgleda, Toi et Moi prsten poseduje i zanimljivu istoriju. Iza njega se krije ljubavna priča Napoleona i Žozefine. Čuveni francuski vojskovođa je 1796. godine zaprosio svoju voljenu prstenom ovod stila. Činili su ga plavi safir i dijamant oblikovani kruška rezom.

Stil vereničkog prstena

Ono što dodatno Toi et Moi dizajn čini poželjnim jesu neograničene mogućnosti kombinovanja. Tradicionalno, dolazi sa dragim kamenjem istog reza, dok novije verzije spajaju ne samo dijamante i drago kamenje u boji različitih oblika, već i veličina.

Moderni stil vereničkog prstena

Moderno vereničko prstenje sa dijamantima namenjeno je damama koje vole minimalistički modni stil, kao i onima koje neguju trendi look.

Stil vereničkog prstena

Ovaj stil se ističe čistim linijama i prefinjenom formom. Prate ga dijamantski rezovi novijeg datuma. Najčešće su tu emerald i princeza rez.

Stil vereničkog prstena

Za razliku od tradicionalnih verzija, plene jedinstvenim, pomalo neobičnim dizajnom koji ostavlja upečatljiv utisak. Karakterističan predstavnik je dijamantski prsten sa dvostrukim nizom od zlata.

Stil vereničkog prstena

Ukoliko želite da se vaš verenički prsten izdvoji od svih drugih izaberite neki od modela iz Chopard Happy Diamonds linije. Geometrijski dizajn upotpunjuju legendarni šetajući dijamanti, koji daju dozu šika celokupnom izgledu.

Stil vereničkog prstena

Najlepše vereničko prstenje sa dijamantom različitih stilova čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.