Prsten sa dijamantom atraktivnog reza nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Od davnina, dijamantski nakit predstavlja sinonim za luksuz. Svoju prestižnu ulogu u svetu juvelirstva zadržao je do današnjih dana.

Mali, a tako moćni, dijamanti pokazuju vaš istančan smisao za stil, dajući svakoj odevnoj kombinaciji dodir otmene elegancije. Bez obzira da li izaberete raskošnu dijamantsku tenis narukvicu, svedene minđuše sa dijamantima ili ogrlicu sa dijamantskim priveskom, budite sigurne – ovaj dragi kamen pretvoriće vas u trenu u divu sa crvenog tepiha.

Prsten sa dijamantom atraktivnog reza

Pored bogatog izbora očaravajućih komada, morate doneti odluku i o rezu dijamanta. Upravo ova karakteristika daje oblik dragom kamenu. Ujedno, ima zadatak da naglasi njegov sjaj i lepotu.

Ovalni i okrugli rez su svima dobro poznati. Oni su i najčešći izbor za dijamantsko vereničko prstenje. Mnoge dame su upoznate i sa prstenjem sa dijamantom emerald reza, kao i verzijama sa dijamantom kruška reza ili srcolikog oblika.

Prsten sa dijamantom atraktivnog reza

Međutim, da li znate da postoji stotine rezova dijamanata? Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva koji spadaju u retke.

Asprey rez

Na prvi pogled, prsten sa dijamantom atraktivnog reza poznatog pod nazivom asprey može izgledati slično kvadratnom obliku cushion reza. Ipak, njegove karakteristike sečenja su posebne i ne nalikuju nijednom drugom.

Asprey rez dizajnirao je Gabi Tolkowsky, pranećak Marcela Tolkowskog, koji je svetu podario čuveni nakit sa brilijantima. Ovaj belgijski rezač dijamanata bio je impresioniran cushion rezom iz 18. i 19. veka. Na osnovu njega stvorio je novi oblik.

Prsten sa dijamantom atraktivnog reza

Dijamant asprey reza ima mekše ivice koje formiraju slovo „A“ na kruni. To je jedinstvena karakteristika ovog reza. Dok za moderni izgled zaslužno je 61 faseta koje spektakularno reflektuju svetlost kroz dragi kamen.

Za razliku od drugih rezova, oblikuje se isključivo ručno. Razlog tome jeste da ne postoji mašina za njegovo sečenje.

Asprey rez se koristi na dijamantima sa stepenom boje između D i G i sa nivoom čistoće od „flawless“ do VS2 grupe.

 Prsten sa dijamantom atraktivnog reza dostojan dama plave krvi

Kraljevski ašer rez predstavlja redizajnirano izdanje tradicionalnog reza. Joseph Asscher je 1902. godine kreirao dijamantski rez koji je poneo naziv po njemu. Devet decenija kasnije Josephovi praunuci odlučili su da dobro poznati odblik nadograde i daju mu trendi izgled.

Prsten sa dijamantom atraktivnog reza

Ovaj prsten sa dijamantom atraktivnog reza krasi 74 faseta, tj. 16 više od prethodnika. Dodata je i viša kruna i manji poprečni presek. Takođe, poseduje savršenu simetriju. Zbog čega sija svetlije od tipičnih dijamanata kvadratnog oblika. Dok je bistrina izraženija u odnosu na dijamante okruglog oblika.

PrincessPlus rez

Novu verziju dobio je i mnogima omiljen prsten sa dijamantom princeza reza.

PrincessPlus rez spada u najnovije, jer je nastao 2000. godine. Može se pohvaliti sa 100 do 115 faseta, što je mnogo više od klasičnog princeza reza koji broji između 58 i 68 faseta. Sitniji detalji se češće pojavljuju u osnovi i na vrhu dijamanta, čineći da ovaj retki dijamantski rez sija sjajnije.

Prsten sa dijamantom atraktivnog reza

Ako kupite prsten sa dijamantom princessPlus reza dobićete i sertifikat „Analiza povrata svetlosti“. Njime se garantuje da je besprekorni sjaj rezultat savršene tehnike rezanja dijamanta.

Prsten sa dijamantom atraktivnog reza

Vereničko prstenje sa dijamantima različitog reza vodećih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.