Verenički prsten sa dijamantom princeza reza omiljen je među savremenim ženama.

Kada se pomene dijamantski prsten za veridbu mnogima je prvi na pamet model sa okruglim dijamantom. Otmeni, a opet vanvremenski – okrugli dijamanti su tradicionalni izbor sa kojim nikada nećete pogrešiti.

Međutim, ne treba zaboraviti da dijamanti dolaze ne samo u različitim veličinama, već i oblicima. Rez daje oblik dijamantu, te ima zadatak da istakne njegove prednosti i da stvori privlačan sjaj. Imajući ovo u vidu ne čudi što se upravo ovoj karakteristici posvećaju velika pažnja prilikom potrage za savršenim prstenom.

Verenički prsten sa dijamantom princeza reza

Zašto je verenički prsten sa dijamantom princeza reza popularan u svetu juvelirstva otkriva vam Maestro Jewelers.

Kada se pojavio verenički prsten sa dijamantom princeza reza?

Princeza rez je novijeg datuma. Prvi put se pominje 1961. godine kada je rezač dijamanata iz Londona Arpad Nagy stvorio profile rez, koji je još nazvao i „princess“. Ipak, za postojanje oblika koji je danas svima poznat zaslužan je Basil Watermeyer.

Verenički prsten sa dijamantom princeza reza

Ovaj južnoafrički rezač dijamanata je 1971. godine razvio nov oblik dijamanta. Nazvao ga je Barion rez, po svojoj ženi. Zbog potrebe za neverovatno simetričnim linijama rez se ubrzo pokazao veoma teškim za sečenje. U narednim godinama je usavršen tako da umesto 80 faseta sada ima između 50 i 58. Većina faseta je na paviljonu i kruni, a nekoliko na pojasu.

Naziv potiče od izgleda faseta. Naime, fasete su na vrhu dijamanta isečene na način da liče na krunu.

Princeza dijamant, zapravo, je vrsta modifikovanog brilijantnog reza. Oblik podseća na obrnutu piramidu. Kada se gleda sa vrha, izgleda kao savršen kvadrat. Mada se sreće i u pravougaonoj formi, ali je razlika u stranicama gotovo neprimetna. Ove karakteristike čine princeza rez idealnim ne samo za verenički prsten, već i za minđuše sa dijamantima na klin.

Verenički prsten sa dijamantom princeza reza

Za razliku od vereničkog prstena sa dijamantom emerald reza, kao i drugih dijamanata kvadratnog ili pravougaonog oblika kod kojih je fasetiranje stepenasto, princeza rez ima takav raspored faseta da pružaju jedinstveni sjaj i snažan oblik koji privlači pažnju.

Zašto izabrati verenički prsten sa dijamantom princeza reza?

Prsten sa dijamantom princeza reza donosi jedinstveni spoj klasične elegancije i trendi šarma. Zahvaljujući takvom dizajnu savršeno odgovara kako devojkama koje neguju svedeni look, tako i onim koje žele da se svojim dijamantskim nakitom izdvoje od drugih.

Verenički prsten sa dijamantom princeza reza

Princeza dijamante ne krasi samo prelepi izgled, već su često pristupačnija alternativa okruglom obliku. Zbog efikasnosti reza minimalni je gubitak kamena, te donose veće mogućnosti upotrebe. Takođe, bolje sakrivaju inkluzije i nesavršenosti dijamanta.

Ono što dame posebno vole kod dijamanta princeza reza jeste mogućnost da njihov prsten vizuelno bude veći od drugih rezova iste karatne težine. Tajna se krije u velikoj površini sa plitkom krunom i dubokim paviljonom.

Koji stil najbolje odgovara prstenu sa dijamantom princeza reza?

Solitaire stil je neprevaziđen kada je u pitanju prsten sa princeza dijamantom. Dijamant je postavljen tako da bude u centru, te pruža impresivan efekat.

Verenički prsten sa dijamantom princeza reza

Gracioznu formu donosi channel stil. Karakteriše ga centralni kamen princeza reza, dok su duž plemenitog metala, sa obe strane, postavljeni manji dijamanti. Na taj način je dodatno naglašena lepota glavnog dijamanta.

Za devojke koje žele raskošni izgled vereničkog prstena tu je halo stil. Prepoznatljiv dizajn dragog kamena koji je okružen manjim, zaista, stvara zadivljujući efekat koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Verenički prsten sa dijamantom princeza reza

Najlepše vereničko prstenje sa dijamantom možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. U oktobru vas čeka i poseban popust od 20 odsto na veliki broj modela koji nose potpis IDC juvelirske kuće. Dok na kraju meseca možete okušati sreću u nagradnoj igri i dodatno obradovati svoju voljenu.