Nakit sa žutim dijamantom je jedan od glavnih trendova ove godine.

Bez obzira da li su vam omiljene minđuše sa dijamantima na klin, očaravajuća tenis narukvica ili nežna ogrlica sa dijamantskim priveskom, jedno je sigurno – dijamantski nakit daje dozu luksuza svakom outfitu.

Iako su tzv. bezbojni dijamanti dominantni, sve veću pažnju privlače i žute verzije. U pitanju su dijamanti sa intenzivnom žutom nijansom. Ova nijansa se razlikuje od žućkastih tonova u bezbojnim dijamantima, koja potiče od inkluzije i predstavlja odraz manjeg kvaliteta.

Bogata boja dolazi od prisustva molekula azota koji apsorbuju plavu svetlost, stvarajući tako žutu nijansu. Što je više azota prisutno, to je boja intenzivnija. Samim tim je i veća vrednost dijamanta.

Zašto je nakit sa žutim dijamantom popularan otkriva vam Maestro Jewelers.

Odaberite savršenu nijansu za vaš ton kože

S obzirom da su ovi dijamanti potpuno zasićeni žutom bojom i nemaju nikakvih tragova beline, postoji posebna klasifikacija. Naime, GIA institut je razvio posebnu skalu za ocenjivanje boje žutih dijamanata. Na osnovu nje oni se razvrstavaju u 7 grupa. Počev od najsvetlijih, pa do najtamnjijih, to su Faint, Very Light, Light, Fancy Light, Fancy, Fancy Intense i Fancy Vivid (Fancy Deep ili Fancy Dark).

Nakit sa žutim dijamantom

Brojne varijacije boje donose širinu pri izboru. To znači da možete da pronađete nakit sa žutim dijamantom odgovarajućeg reza, veličine, pa i onaj koji se slaže sa vašim tenom. Na taj način vaš skupoceni aksesoar daće vam izgled koji se pamti.

Zahvaljujući mogućnosti izbora u skladu sa bojom kože verenički prsten sa žutim dijamantom postao je čest izbor među modernim devojkama.

Nakit sa žutim dijamantom

Imajte u vidu da neki žuti dijamanti poseduju sekundarne boje. Oni se nazivaju „nečisti“ dijamanti. Kombinacije boja uključuju narandžasto-žutu, zeleno-žutu i ​​braon žutu.

Nakit sa žutim dijamantom odlično se slaže sa bezbojnim dijamantima

Prefinjeni, otmeni – žuti dijamanti su dovoljno drago kamenje za upečatljiv efekat. Ipak, dame koje žele da „ublaže“ žuti sjaj ne moraju da brinu.

Nakit sa žutim dijamantom

Dijamanti ove boje veoma su svestrani tako da obezbeđuju neverovatne kombinacije sa drugim dragim kamenjem. Naročito su impresivna slaganja sa bezbojnim dijamantima.

Nakit sa žutim dijamantom

Minđuše sa žutim i bezbojnim dijamantima  daju vam fleksibilnost, prilagođavajući se vašoj odeći. Zbog toga su postale savršen pratilac savremenih dama.

Nakit sa žutim dijamantom

Ukoliko želite da vaš nakit nosi impozantan dizajn, biće vam dovoljne minđuše neobične forme sa žutim i bezbojnim dijamantima. Dok u svečanim prilikama možete svoj elegantni stajling da upotpunite dijamantskom ogrlicom. Bezbojni dijamanti koji okružuju centralni, žuti ne samo da pružaju savršen kontrast, već naglašavaju i njegov kolorit.

Nakit sa žutim dijamantom učiniće da se osećate posebnom

Žuti dijamanti su jedinstveni. Tajna se krije u njihovoj retkosti, te imaju moć da se žena koja ih nosi oseti posebnom.

Nakit sa žutim dijamantom

Samo 1 od svakih 10.000 iskopanih karata je dijamant u boji. U okviru te grupe, žuti dijamanti su druga najčešća boja koja se može naći, posle braon. Fancy Intense su najtraženiji, a Fancy Vivid su najređi i obično imaju najvišu cenu za svoju boju.

Nakit sa žutim dijamantom

Nakit sa žutim dijamantom čuvenih juvelirskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Uz besprekoran dizajn, svaki naš dijamant je sa zvaničnim sertifikatom, koji garantuje autentičnost i kvalitet.