Nakit sa dragim kamenjem je najlepši ukras u stajlingu svake žene. Ne samo da daje dozu otmene elegancije, već ima moć da i najjednostavniju odevnu kombinaciju učini luksuznom.

Poput pravog vanvremenskog aksesoara podsetiće vas na divne trenutke i drage uspomene. Zbog toga možemo slobodno da kažemo da ima mnogo dublju, sentimentalnu vrednost.

Međutim, da li ste znale da nakit sa dragim kamenjem ima dublje značenje? Baš poput odeće koju izaberete, načina na koji govorite, stilizujete kosu, tako i komad vašeg omiljenog dragocenog nakita govori o vama. Svaki dragulj simbolizuje niz jedinstvenih kvaliteta i karakteristika, te dami koja ga nosi pomaže da izrazi svoju ličnost.

Nakit sa dragim kamenjem

Ukoliko ste se pitale kakav utisak ostavlja vaš nakit Maestro Jewelers vam otkriva.

Nakit sa rubinima

Kada mislite na rubine, mislite na raskoš kraljevskih dvorova.

Nakit sa dragim kamenjem

Ovo drago kamenje u boji u davna vremena smatrano je simbolom bogatstva i moći, te su ga nosile isključivo dame plave krvi. Danas svojom intenzivnom crvenom bojom označava ljubav i strast. Zbog toga je prsten sa rubinom čest izbor za veridbu.

Nakit sa dragim kamenjem

Čak i ako ste radije izabrale verenički prsten sa dijamantom, nakit sa rubinima ostavlja upečatljiv utisak, pokazujući vaše osobine. Nasuprot jakoj boji kojom zrači, dame koje nose rubine su mirne prirode. Odani su prijatelji i hrabri borci za svoje najbliže, poput dragog kamena koji je njihov verni pratilac.

Nakit sa safirom

Safir je, verovali ili ne, povezivan sa snagom, mudrošću i večnim životom, te je rado viđen među plemstvom. Sigurni smo da je svaka žena dobro upamtila zadivljujući dizajn prstena sa safirom koji je princ Čarls poklonio princezi Dajani, a danas ga nosi Kejt Midlton.

Nakit sa dragim kamenjem

Jedan drugi prsten sa safirom obeležio je ne samo istoriju, već uveo novi stil u svet juvelirstva. U pitanju je verenički prsten sa safirom i dijamantom koji je Napoleon poklonio svojoj voljenoj Žozefini. Kreiran tako da spaja 2 suprotnosti, dobio je specijalni naziv „Toi et Moi“. U prevodu sa francuskog znači „ti i ja“.

Nakit sa dragim kamenjem

Besprekorni sjaj i očaravajuća nijansa koja krasi safir nose posebni šarm. Imajući ovo u vidu ne čudi što nakit sa dragim kamenjem plave boje nikog ne ostavlja ravnodušnim, a omiljen je detalj pouzdanih i veoma pronicljivih žena.

Nakit sa smaragdom

Teško je gledati u smaragd i ne početi sanjariti o plaži i okeanu. Najlepši dragi kamen, prema mišljenju mnogih, zajedno sa dijamantima, safirima i rubinima čini kategoriju tzv. „dragocenih dragulja“.

Nakit sa dragim kamenjem

Bez obzira da li izaberete minđuše sa smaragdom, ogrlicu ili možda, narukvicu – vaš stajling ne može ostati neprimećen. Tajna impresivnog efekta koji pruža krije se u njegovoj kristalno zelenoj nijansi. Svojim mirnim tonovima ovaj kamen oslikava ravnotežu i blagostanje. Ujedno, pojačava emocije prema partneru, te često muškarci biraju dijamantski nakit sa smaragdom kao poklon svojim voljenim damama.

Žene koje izaberu smaragd mladalačkog su duha, ali i verni partneri. Poznate su i po zdravom načinu života koji neguju.

Dijamantski nakit

Da, istina je kada kažu da su dijamanti večni.

Nakit sa dijamantima je jedan od najpoznatijih i najtraženijih. Čist rez, očaravajući sjaj i transparentan izgled sinonim su klasične elegancije. Uvek u trendu, a opet bezvremenski – svaki komad dijamantskog nakita nosi svoju priču. Upravo, ona čini da se osećate posebnom.

Nakit sa dragim kamenjem

S obzirom da na svetu ne postoje 2 istovetna dijamanta, ovaj nakit biraju žene koje cene originalnost. Takođe, dijamante karakteriše izuzetna tvrdoća, te se dame mogu pohvaliti i čvrstim načinom razmišljanja i realističnim pogledom na svet.

Nikada nemate drugu priliku da ostavite prvi utisak. Zato pažljivo birajte svoj aksesoar. Nakit sa dragim kamenjem čuvenih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.