Halo dijamantski verenički prsten krasi posebna lepota koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Veridba igra važnu ulogu u životu svakog para. Ovaj magični trenutak daje prelepu priliku da izrazite svoju doživotnu posvećenost ljubavi, zajedništva i odanosti jedno drugom. Savršeni način za to jeste verenički prsten sa dijamantom. Imajući ovo u vidu ne čudi što je odabir pravog modela velika stvar.

Halo dijamantski verenički prsten

Ne radi se samo o „izgledu“, već o pronalaženju prstena sa dijamantom koji odgovara karakteru vaše voljene, ali koji odražava i vašu jedinstvenu ljubav, prenoseći poruku: „Želim da provedem ostatak života sa tobom“. Zbog toga su tokom vremena dizajneri i draguljari osmislili različite stilove vereničkog prstena. I dok su jedni bili aktuelni samo u sezoni, postoje i oni kojima se iznova vraćamo, te opravdano nose epitet vanvremenskih. Jedan od njih jeste Halo stil.

Impresivni dizajn koji ostavlja druge u senci

Kada je 2010. godine na ruci Kate Middleton zasijao verenički prsten sa safirom i dijamantima mnoge buduće neveste poželele su upravo takav model.

Halo dijamantski verenički prsten

Međutim, ovaj elegantni stil ima mnogo dužu tradiciju. Istorija govori da se pojavio početkom 18. veka, a pravu popularnost doživeo je ulaskom u viktorijansko doba, početkom narednog veka. Vremenom, razvijeni su novi stilovi, te je Halo prsten ostao po strani, ali ne zadugo.

Halo dijamantski verenički prsten

Šezdesetih godina, zahvaljujući art deco stilu koji je uveden u modu, juvelirstvo, pa i sam način života, Halo dijamantski verenički prsten doživeo je veliki comeback. On je sa sobom doneo otmenost starih kraljevskih dvorova i šarm Zlatnog doba Holivuda. Svoju prestižnu titulu zadržao je do današnjih dana, te se, zajedno sa solitaire, smatra jednim od dva najpopularnija stila za dijamantsko vereničko prstenje.

Šta odlikuje verenički prsten sa dijamantom Halo stila?

Halo stil karakteriše centralni dijamant koji okružuje više manjih. Ovakav dizajn donosi zadivljujući efekat, stvarajući osećaj veličine centralnog dragog kamena, dok manji dijamanti naglašavaju njegovu blistavost tako da će vaš prsten biti primećen gde god se pojavite.

Halo dijamantski verenički prsten

Prsten Halo stila dolazi u 4 osnovne forme. Pored klasičnog, tu je i dupli model koji krasi 2 niza manjih dijamanata. Na taj način je dodatno naglašena veličina glavnog kamena.

Halo dijamantski verenički prsten

Pavé halo stil se izdvaja nizom dijamanata koji su postavljeni po obodu plemenitog metala, dajući graciozni izgled celokupnom dizajnu.

Podeljeni halo stil predstavlja posebnu verziju Pavé stila. Umesto jednog, poseduje 2 niza dijamanata duž oboda koji se, polazeći od glavnog, razdvajaju. Ovu jedinstvenu formu odlikuje moderni, šik izgled, a opet donosi dozu glamura svakom stajlingu.

Po čemu je Halo dijamantski verenički prsten poseban?

Halo stil je dizajniran da naglasi lepotu središnjeg kamena dodavanjem veličine i sjaja na atraktivan način. Zapravo, ovakva postavka može učiniti da centralni dijamant izgleda čak pola karata veći nego što jeste, te ćete se osećati poput moderne princeze.

Halo dijamantski verenički prsten

Za razliku od drugih stilova, halo donosi mnoštvo varijacija. Možete izabrati prsten na kome su svi dijamanti istog reza ili model na kome se oblik većeg i manjih dijamanata razlikuje. U tom slučaju, obično, je centralni dijamant emerald ili kruška reza, a manji dijamanti okruglog oblika, tako da stvaraju savršenu simetriju. Takođe, možete kombinovati dijamante sa drugim dragim kamenjem.

Halo dijamantski verenički prsten

Vereničko prstenje sa dijamantom čuvenih juvelirskih kuća, kao što su Chopard, IDC i Moriah, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Bez obzira koji stil izaberete svi su dijamanti sa sertifikatom čime je zagarantovan kvalitet.