Dijamantski nakit sa rozenkvarcom je omiljen među damama širom sveta.

Rozenkvarc je jedan od najpoznatijh prirodnih minerala na svetu. Formira se kada se magma izdigne do Zemljine kore i pomeša sa različitim elementima, kao što su gvožđe, titanijum i mangan. Njenim hlađenjem poprima karakteristični kristalni oblik i boju.

Upravo je popularan zbog svoje nežne ružičaste nijanse, koja osvaja srca pripadnica lepšeg pola. Po njoj je dobio i ime. Naime, naziv potiče od grčke reči za roze boju i reči „halos“, što znači „staklo“.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Iako je kvarc jedan od najčešćih minerala na Zemlji, ružičasta boja je retka, što dijamantski nakit sa rozenkvarcom dodatno čini poželjnim. Dok izuzetna tvrdoća, zahvaljujući kojoj je zauzeo 7. mesto na Mosovoj skali, garantuje moćnu kombinaciju sa najpoželjnijim dragim kamenom.

Nakit sa rozenkvarcom ima dugu tradiciju

Još su Asirci i stari Rimljani u 9. veku pre Nove ere koristili rozenkvarc. Imajući ovo u vidu ne čudi što mnogi ističu da je nakit od ovog kristala jedan od najstarijih.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Grci i Rimljani čvrsto su verovali da poseduje magična svojstva, te su ga upotrebljavali za izradu talismana koji je štitio onog ko ga nosi od zlih sila. Dok su Egipćani smatrali da može da zaustavi starenje, koristeći ga kao sredstvo za čišćenje tela.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Rozenkvarc je povezan i sa ženskom energijom. Verovalo se da će pripadnicama lepšeg pola doneti lepotu kojom će privući voljenog muškarca. Zbog toga su mlade devojke nosile nakit sa ovim mineralom, a neke su ga čak stavljale ispod jastuka. I danas rozenkvarc predstavlja simbol emocija i nežnosti, koji pruža dobre odnose sa dragom osobom.

Po čemu je dijamantski nakit sa rozenkvarcom poseban?

Baš kao što je dijamantski nakit sa smaragdom jedinstven, jer ne postoje 2 istovetna dijamanta, a ni smaragda, tako se i dijamantski nakit sa rozenkvarcom izdvaja svojom originalnom formom.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Tokom formiranja kristala može nastati upečatljiva struktura poznata kao asterizam tj. efekat „zvezdanog kamena“, pa nakon rezanja prikazuje se zvezda sa 6 krakova. Pojedini stvaraju izgled „mačjeg oka“, unoseći dozu autentičnosti u dijamantski nakit sa rozenkvarcom.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Ovaj kristal poseduje još jedan fenomenalan efekat, tzv. Tindalovo rasejanje. Fine čestice inkluzije mogu biti postavljene da daju karakterističnu plavu boju koja je vidljiva pod izvesnim uglom. Nežno prelamenje 2 boje krasi posebni šarm, pred kojim je nemoguće ostati ravnodušan.

Zašto izabrati nakit sa rozenkvarcom?

Kao kamen ljubavi, rozenkvarc je čest pratilac vereničkog prstena sa dijamantom. Prefinjena ružičasta nijansa oslikava romantiku kojom je ispunjen ovaj posebni događaj u vašem životu. Mada nije redak slučaj da se nađe uz dijamantski nakit za godišnjicu braka, jer se veruje da njegovo poklanjanje jača vezu i ljubav partnera, a otklanja nesuglasice.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Očaravajući spoj blistavih dijamanata pruža savršeni kontrast roze boji kvarca, te ga rado biraju buduće neveste kao nakit za venčanje. Ujedno, svojim koloritom uneće svežinu u beli wedding outfit.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Međutim, dijamantski nakit sa rozenkvarcom nije namenjen samo za posebne prilike. Možete ga poneti i u svakodnevnom stajlingu. Dovoljno je da svoju garderobu stilizujete dijamantskom ogrlicom od žutog zlata sa rozenkvarcom i budite sigurne da ćete privući pažnju gde god se pojavite. Dok su dijamantske minđuše sa rozenkvarcom idealni način da unesete dozu sofisticiranog luksuza u business look.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom, kao i sa dragim kamenjem u boji, čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.