Eternity dijamantski prsten jedan je od najpopularnijih i najtraženijih komada dijamantskog nakita širom sveta.

Karakteriše ga niz dijamanata koji su poređani duž plemenitog metala. Obično obuhvataju čitav obod. Mada postoje i verzije u kojima se dijamanti prostiru samo do polovine obima. Osim dijamanata na njima se može naći i drago kamenje u boji, kao i njihova kombinacija.

Eternity dijamantski prsten

Prsten večnosti se ističe sofisticiranim izgledom, klasičnim statusom, kao i izuzetnom simbolikom. Imajući ovo u vidu ne čudi što, uz verenički prsten sa dijamantom, zauzima posebno mesto u kutiji za nakit mnogih dama.

Istorija eternity dijamantskog prstena

Eternity dijamantski prsten ima dugu tradiciju. Koncept ovog nakita nastao je još u drevnom Egiptu, oko 6.000 godina pre Nove ere.

Eternity dijamantski prsten

Egipćani su verovali da kružni oblik prstena predstavlja večnost, a prostor u sredini prolaz u budućnost. Dok dijamanti ili drago kamenje postavljeni oko njega simbolizuju beskrajni ciklus ljubavi i života. Zbog toga su ga poklanjali voljenoj osobi kao izraz večne ljubavi i posvećenosti.

Moderno shvatanje eternity dijamantski prsten dobio je tek 60-ih godina. U nastojanju da podstakne kupovinu dijamantskog prstenja za udate dame korporacija De Beers, koja stoji iza krilatice „dijamanti su večni“, pokrenula je reklamni slogan.

Eternity dijamantski prsten

„Ona se udala za tebe u bogatstvu i siromaštvu. Recite joj kako ide“, glasila je objava koja je pokrenula interesovanje za ovaj prsten sa dijamantom. Vrlo brzo postao je jedan od napoželjnijih komada dijamantskog nakita za godišnjicu braka. Taj status zadržao je do današnjih dana.

Eternity dijamantski prsten krasi velika simbolika

Kružni oblik prstena i u modernom dobu označava večnost. Takođe, predstavlja jednakost i savršenstvo. Dok dijamanti sami po sebi simbolizuju ljubav, integritet, vernost, snagu i poverenje. Kada spojite simboliku prstena i dijamanata dobijate komad nakita neverovatne simbolike.

Eternity dijamantski prsten

Baš kao što krug nema početak i kraj, tako ovaj prsten donosi neraskidivu vezu dvoje ljudi koji se vole. Prema mišljenju nekih stručnjaka svaki kamen na prstenu predstavlja pojedinačni trenutak ili uspomenu u vezi. Upravo njihova neprekidna linija definiše odnos, koji je stvoren da traje zauvek.

Osim ljubavi, neprekidni krug može predstavljati cikličnu prirodu života, tj. rođenje i smrt. Kao takav čini idealan dijamantski nakit za rođendane ili, pak, rođenje deteta.

Eternity dijamantski prsten

S obzirom da su dijamanti status bogatstva, na eternity prstenu se povezuju sa prosperitetom i blagostanjem. Zato mnogi smatraju da njegovim poklanjanje podstičete uspeh i na ovom polju.

Kako izabrati eternity dijamantski prsten?

Pave stil je najčešći kada je u pitanju eternity dijamantski prsten. Dijamanti su postavljeni blizu metala tako da podsećaju na poplačane kocke. Otuda i naziv. Ovaj stil se može pohvaliti većim sjajem zbog većeg broja dijamanata. Samim tim možete biti sigurni da će vaš prsten večnosti privlačiti poglede gde god se pojavite.

Eternity dijamantski prsten

Channel stil karakterišu dijamanti koji stoje u ravni sa metalom. Odnosno, postavljeni su jedan pored drugog tako da ih metal ne razdvaja. Na taj način je postignuta kontinuirana liniju dijamanata koja stvara impresivni izgled celokupnom dizajnu.

Stil sa zupcima predstavlja klasičnu formu. Baš kao što naziv kaže dijamanti su postavljeni u zupcima koji garantuju bolju čvrstinu strukturi.

Eternity dijamantski prsten

Pri izboru eternity dijamantskog prstena trebate uzeti u obzir i rez. Nepotrebno je reći da su okrugli dijamanti najčešći. Njihov besprekorni sjaj obezbeđuje zadivljujući efekat.

Ništa manje impresivne nisu verzije sa dijamantima princeza reza. Njihov niz stvara moderan, dramatičan izgled, te su namenjeni damama koje žele da se izdvoje od drugih.

Svojim velikim stepenastim rezovima, baget dijamanti pokazuju privlačne svetlosne performanse, te unose dozu prefinjenosti u vaš stil.

Eternity dijamantski prsten

Eternity dijamantsko prstenje, kao i najlepše vereničko prstenje sa dijamantom, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.