Dijamantski nakit sa tsavoritom spada u novi trend koji je brzinom svetlosti osvojio srca dama širom sveta.

Mnogima se čini da je sve već otkriveno u juvelirstvu. Međutim, tsavorit je najbolji primer da je i danas moguće da se novo drago kamenje u boji pojavi na tržištu. Otkrio ga je gemolog Campbell Bridges 1967. godine u Nacionalnom parku Tsavo, u Keniji. Upravo on mu je dao i ime po mestu gde je pronađen.

Tri godine nakon otkrića ovaj kamen dobio je važnu ulogu u izradi nakita, a zadržao ju je sve do današnjih dana, te opravdano nosi epitet najpoželjnijeg dragog kamena na svetu.

Zašto je dijamantski nakit sa tsavoritom poseban?

Tsavorit je redak član porodice granata. Prepoznaje se po tamnozelenoj boji, koja je svojim očaravajućim sjajem učinila ovaj dragi kamen tako popularnim.

Svoju boju duguje prisustvu vanadijuma, a ponekad i hroma u hemijskom sastavu. To znači da što je veća koncentracija vanadijuma, to je njegova zelena boja tamnija i intenzivnija. Samim tim je i kamen ređi, čistiji i poželjniji.

Dijamantski nakit sa tsavoritom

Zahvaljujući visokom indeksu prelamanja ima zapanjujući izgled, dok ga čiste zelene nijanse oslobađaju bilo kakvih veštačkih tretmana. Dakle, za razliku od drugog popularnog dragog kamenja, koje mora da se podvrgne različitim procedurama da bi poboljšalo svoju boju, tsavorit obično treba samo da se iseče i ispolira. Čak nije dostupna ni njegova laboratorijska, tj. veštačka verzija.

Osim lepote koja oduzima dah, ovaj dragulj karakteriše i izuzetna izdržljivost. Na Mohsovoj skali tvrdoće ima ocenu od 6,5 do 7,5. Iako je daleko ispod dijamanata, zajedno čine jedinstveni spoj pogodan za sve oblike nakita.

Dijamantski nakit sa tsavoritom krasi velika simbolika

I dok je simbolika najtraženijih dragulja, dijamanata, svim damama dobro poznata priča o tsavoritu još uvek nije u potpunosti otkrivena.

Dijamantski nakit sa tsavoritom

Svojom upečatljivom zelenom bojom mnogi ga nazivaju čudom prirode i opravdano simbolizuje živu energiju, plodnost i dobro zdravlje. Kao granat, povezan je sa ljubavlju i najdubljim emocijama, te ne čudi što je prsten sa dijamantom i tsavoritom sve češći izbor za veridbu. Takođe, čini idealan poklon za godišnjicu braka, jer obezbeđuje postojanost odnosa i razumevanje sa partnerom.

Dijamantski nakit sa tsavoritom

S obzirom da su dijamanti namenjeni za mesec april, a tsavorit za maj, dijamantski nakit sa tsavoritom je savršen rođendaski poklon za žene u znaku Bika. Mada, sigurni smo da će svaka pripadnica lepšeg pola, bez obzira na datum rođenja, pa i godine starosti, biti oduševljana ovom magičnom kombinacijom dva moća dragulja.

Zašto izabrati dijamantski nakit sa tsavoritom?

Zvuči kao kliše, ali dijamantski nakit sa tsavoritom, zaista, ima moć da se osećate posebnom. Tajna se krije u retkosti. Baš kao dijamanti, tsavorit je veoma redak, čak preko 100 puta ređi od svog konkuretna po boji – smaragda. Istovremeno, njegova boja je bogatija od boje smaragda, pokazuje više sjaja, a pristupačniji je, što je dodatni razlog da se odlučite za ovaj nakit.

Dijamantski nakit sa tsavoritom

Prefinjena blistavost dijamanata savršeno naglašava impresivnu zelenu nijansa tsavorita, te će zajedno otkriti vašu lepotu i uneti dozu luksuza u vaš stajling. Bez obzira da li izaberete dijamantsku ogrlicu sa tsavoritom ili minđuše sa dijamantima i tsavoritom, jedno je sigurno – zablistaćete u svakoj prilici. Upravo zato je ovo dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima.

Dijamantski nakit sa tsavoritom

Dijamantski nakit sa tsavoritom možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.