Dijamantski nakit sa smaragdom omiljen je luksuzni aksesoar dama širom sveta.

Smaragdi su vrsta berila, minerala koji se sastoji od aluminijum berilijum silikata. Nastaju pod visokim pritiskom i temperaturnim uslovima u zemljinoj kori. Zelena boja, po kojoj su poznati, uzrokovana je prisustvom hroma i vanadijuma. Kreće se od svetlo zelene, pa do intenzivne bogate nijanse. Što je zelena boja dublja i intenzivnija, to je smaragd vredniji.

Upravo je po njoj smaragd dobio ime. Naime, naziv potiče od grčke reči „smaragdos“, što u prevodu znači „zeleni kamen“.

Dijamantski nakit sa smaragdom

Jedinstvene inkluzije koje krase ovo drago kamenje u boji, dodaju posebni šarm i individualnost, te se smaragdi opravdano smatraju jednim od najlepših i najpoželjnijih u svetu juvelirstva.

Dijamantski nakit sa smaragdom ima dugu istoriju

Verovali ili ne, smaragde su nosili još Sumeri u 5. veku pre Nove ere. Za njih su znali i drevni Egipćani. Oni su ovom kamenu pripisivali magična svojstva, verujući da donosi besmrtnost, večnu mladost i ponovno rođenje. Zbog toga su faraoni sahranjivani sa smargdima.

Vremenom, smaragd je postao simbol statusa i bogatstva. Zahvaljujući kraljici Viktoriji dobio je važno mesto među skupocenim nakitom. Kraljica je bila veliki kolekcionar smaragda, od kojih joj je većinu poklonio njen suprug, princ Albert. Čak je i zaprošena smaragdnim vereničkim prstenom neobičnog dizajna u obliku zmije.

Dijamantski nakit sa smaragdom popularnost je stekao tek 20-ih godina. Pojava art deco stila dovela je do upotrebe smaragdnog reza i na dijamante. Na taj način omogućeno je stvaranje magičnih kombinacija dijamanata i smaragda.

Dijamantski nakit sa smaragdom

Da dijamantski nakit sa smaragdom predstavlja pravi prestiž govori podatak da ni poznate dame nisu mogle da mu odole. Elizabeth Taylor je rado nosila svoju raskošnu ogrlicu sa dijamantima i smaragdom. Dok je ruku Jackie O krasio verenički prsten sa dijamantom i smaragdom u Toi et Moi stilu.

 Dijamantski nakit sa smaragdom zrači ljubavlju

Još od doba starog Rima, pa do današnjih dana smaragdi predstavljaju simbol ljubavi. Rimljani su verovali da je ovo kamen Venere, boginje ljubavi, lepote, plodnosti i prosperiteta. Zato su nakit sa njim poklanjali svojim voljenima.

Dijamantski nakit sa smaragdom

Tradicija je zadržana i danas, te je dijamantski prsten sa smaragdom čest izbor za veridbu modernih dama. Mada se sreće i kao dijamantski nakit za godišnjicu braka. Razlog tome leži u činjenici da prelepi smaragd označava i nadu u lepu budućnost ispunjenu strašću i ljubavlju. Dok pojedine kulture smatraju da donosi vernost i dobre odnose među partnerima.

 Dijamantski nakit sa smaragdom za svaku priliku

Očaravajući spoj dva kamena koji zauzimaju visoko mesto na Mohsovoj skali tvrdoće donosi neverovatne komade nakita kojima nijedna dama ne može da odoli.

Dijamantski nakit sa smaragdom

Dijamantske minđuše sa smaragdom na klin su savršeni dodatak svakom stajlingu. Dovoljno diskretne da odgovaraju strogim poslovnim kombinacijama. Opet, izuzetno moćne da u vaš elegantni look unesu dozu luksuza.

Dijamantski nakit sa smaragdom

Glamurozni efekat pružiće vam upečatljivi smaragdni prsten. Svojim impresivnim dizajnom izdvojiće vas od drugih. Dok za besprekorni stil zaslužna je dijamantska ogrlica sa smaragdom, kao najlepši ukras prefinjenoj garderobi.

Dijamantski nakit sa smaragdom

Dijamantski nakit sa smaragdom čuvene juvelirske kuće IDC čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.