Dijamantska tenis narukvica je omiljeni komad nakita žena širom sveta.

Da li ste se ikada zapitali kako je dijamantska tenis narukvica dobila ime? Ukoliko niste upoznati sa tim, priča počinje pre skoro jednog veka.

Dolazak art deco stila doneo je novine i u dijamantskom nakitu. Bogate dame su 20-ih godina počele da nose narukvice geometrijske forme koje je krasio niz dijamanata poređanih jedan uz drugi. Zbog ovog dizajna predstavljale su simbol ljubavi, te su bile poznate kao „narukvice večnosti“. Danas taj opis pripada eternity prstenu sa dijamantima.

Međutim, na pravu popularnost ove narukvice morale su da sačekaju gotovo 6 decenija. Naime, svoju slavu duguju teniserki Chris Evert. Poznata Amerikanka je na mečevima nosila dijamantsku narukvicu kao amajliju.

Dijamantska tenis narukvica

Tokom jednog meča na US Open turniru 1987. godine narukvica je slučajno spala sa ruke. Evert je prekinula igru kako bi je pronašla. Nakon ovog događaja, dragocena dijamantska narukvica karakterističnog stila postala je poznata kao „teniska“.

Zašto je tenis narukvica dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima?

Poznata po svom stilu, lepoti i raskošnoj formi, dijamantska tenis narukvica daje svakom stajlingu dozu luksuza. Čak i najjednostavniju crnu haljinu možete pretvoriti u glamurozni outfit dodavanjem ovog komada nakita.

Dijamantska tenis narukvica

Baš kao biserne minđuše, skupoceni sat ili oldtimer, dijamantska tenis narukvica nikada ne izlazi iz mode. Savršeno se slaže uz svaki modni trend – počev od klasičnog, pa do ekstravagantnog. Ujedno, savršeno pristaje kako mlađim, tako i starijim dama, te ne čudi što je must have dijamantski nakit.

Izuzetna svestranost ogleda se i u mogućnosti nošenja u mnogim prilikama. Odličan je tandem sa dijamantskim vereničkim prstenom, dok je nezamenjivi spoj sa dijamantskim minđušama za venčanje.

Dijamantska tenis narukvica je pravi izbor za elegantnu garderobu. Ne samo da skreće pažnju na vaše ruke, već sa njom je impresivan efekat zagarantovan.

Dijamantska tenis narukvica

Iako je žene najčešće nose za važne događaje, morate znati da nije namenjena samo za svečane prilike. Zahvaljujući jedinstvenom, a opet prefinjenom dizajnu pristaje i svedenijim komadima, te je možete nositi i na koktel zabavi, večeri sa prijateljima, u pozorištu… Zapravo, kad god poželite da zablistate.

Kako nositi dijamantsku tenis narukvicu?

Nošenje dijamantske narukvice sa luksuznim ručnim satom spada u vanvremensku eleganciju. Ovaj spoj odiše sofisticiranošću, te pomaže da pokažete besprekoran stil. Ipak, stručnjaci savetuju da izaberite sat i narukvicu sa sličnim metalima i dijamantskim rezovima da biste stvorili uravnotežen izgled. Na primer, ako imate sat od ružičastog zlata ponesite dijamantsku tenis narukvicu od istog plemenitog metala.

Dijamantska tenis narukvica

Za otmeni look izaberite narukvicu u kombinaciji dve boje zlata. Dok za upečatljiv izgled birajte slojevitost. Dovoljno je da dodate više modela narukvica istog stila i dobićete šik izgled koji se pamti.

Smele dame mogu svoju dijamantsku tenis narukvicu da kombinuju sa dijamantskim nakitom različitih stilova, pa i različitih plemenitih metala.

Obratite pažnju na veličinu dijamantske tenis narukvice

Pri izboru, svakako, glavnu ulogu imaju dijamanti. Njihove karakteristike u velikoj meri odrediće ne samo cenu, već i celokupni izgled narukvice.

Dijamantska tenis narukvica

Još jedan važan faktor koji morate uzeti jeste veličina narukvice. Dijamantska tenis narukvica ne bi trebalo da budu prevelika, preuska ili previše labava na vašem zglobu. Preporučljivo je da ležerno stoji oko vašeg zgloba tako da linija dijamanata izgleda graciozno i fascinantno.

Dijamantska tenis narukvica

Tenis dijamantske narukvice čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.