Verenički prsten sa okruglim dijamantom je omiljen svim damama sa stilom.

Ne postoji devojka na svetu koja ne mašta o svom venčanju. Dan ispunjen najdubljim emocijama i osmesima dragih ljudi ostaje zauvek u pamćenju. Međutim, pre velikog svadbenog slavlja ne treba zaboraviti ništa manje značajnu veridbu. Upravo ovaj romantični događaj predstavlja uvod u ljubavnu bajku koja će zauvek trajati, a njegova glavna zvezda je – dijamantski prsten.

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

Mali, a opet tako moćan komad dijamantskog nakita nikog ne ostavlja ravnodušnim. Dovoljan je jedan pogled na njegov blistavi sjaj da podseti na magične trenutke sa dragim i rasplamsa novi žar u srcu. Kao jedinstveni ukras na ruci, verenički prsten sa dijamantom savršeno pristaje svakom stilu i svakoj prilici, dajući stajlingu dozu glamura.

S obzirom da vereničko prstenje sa dijamantom dolazi u različitim oblicima Maestro Jewelers vam otkriva zašto je okrugli rez najpopularniji u juveliristvu.

Tradicija koja ne prestaje da oduševljava

Verenički prsten sa okruglim dijamantom ima istoriju dugu više od 3 veka. Nastao je u 17. veku, kada su rezači dijamanata počeli da koriste prefinjenije i složenije načine sečenja dragog kamenja.

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

U to vreme ovaj oblik bio je poznat pod imenom „mazarini“, po kardinalu Mazarinu, koji je 1650. godine dizajnirao prvi okrugli dijamant sa 17 faseta (što ga čini prilično dosadnim u poređenju sa današnjim rezom, koji ima 58 faseta).

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

U narednim decenijama tehnologija sečenja se razvijala, te je u 18. veku Vincent Peruzzi stvorio okrugli oblik sa 33 fasete. Da bi se 1919. godine pojavio moderni okrugli dijamant koji je nastao iz „starog evropskog reza“, kako se nazivao Peruzzijev dizajn. Za njegovo postojanje zaslužan je ruski matematičar Marcel Tolkowsky.

U želji da stvori dijamant savršenog oblika Tolkowsky je izveo proračun za idealne proporcije reza, kreirajući na taj način čuveni okrugli oblik koji se često naziva i „Tolkowsky rez”.

Po čemu je poseban verenički prsten sa okruglim dijamantom?

Prsten sa dijamantom okruglog reza karakterišu 58 faseta, pri čemu je 33 na kruni i 25 na paviljonu. Zahvaljujući ovakvoj formi pruža maksimalan sjaj, blistavost i transparentnost.

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

Poput ogledala postavljenih da reflektuju svetlost u okruženje, tako okrugli rez sa svojim savršenim proporcijama ističe lepotu dragog kamena. Ujedno, daje celokupnom dizajnu impresivni izgled, te ne čudi što je prvi izbor budućih nevesta.

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

Okrugli dijamanti nisu namenjeni samo za verenički prsten. Oni krase i minđuše sa dijamantima, kao i dijamantske narukvice i ogrlice. Zapravo, 75 odsto celokupnog dijamantskog nakita je u ovom rezu.

Zašto izabrati verenički prsten sa okruglim dijamantom?

Verenički prsten sa dijamantom okruglog reza je sinonim za vanvremensku eleganciju. Svojom prefinjenom, nežnom formom daje posebni šarm na ruci, te ne može proći nezapaženo čak ni od pogleda slučajnih prolaznika.

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

Pošto se okrugli dijamant može pohvaliti klasičnim dizajnom, savršeno dopunjuje mnoge forme – počev od modernih, neobičnog izgleda, pa do vintage look-a.

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

Ne samo da je idealan za čuveni solitaire stil, već odlično pristaje različitim kombinacijama stvarajući očaravajuće stilove. Naročito je pogodan za dijamantski prsten u halo stilu. Mada se sreće i u kombinaciji sa dragim kamenjem u boji.

Verenički prsten sa okruglim dijamantom

Vereničko prstenje sa prirodnim dijamantima poznatih juveliriskih kuća, poput IDC, Moriah i Chopard, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.