Pave dijamantski prsten je omiljen komad dijamantskog nakita mnogih žena.

Izbor savršenog prstena sa dijamantom, naročito za veridbu nije nimalo lak zadatak. U mnoštvu očaravajućih rezova, neverovatnih stilova i maštovitih formi treba izabrati onaj koji će vam najbolje pristajati. Ujedno, koji će najbolje oslikati vaš modni stil, pa i sam karakter.

Potragu dodatno čine kompleksnijom brojni faktori koje morate uzeti u obzir. Pored 4C karakteristika dijamanta, ključnu ulogu ima i njihova postavka. Upravo ona ima moć da naglasi lepotu i sjaj dijamanata i podari prstenu raskošni dizajn.

Iako svaka postavka nosi neodoljivi šarm, pave se posebno izdvaja.

Šta karakteriše pave dijamantski prsten?

U svetu juvelirstva nijedan stil, niti postavka ne ostavljaju dramatičan utisak kao pave dijamantski prsten. Tajna se krije u jedinstvenom načinu postavljanja dijamanata tako da ovaj luksuzni komad nakita pretvara u izuzetna dela nosive umetnosti.

Pave dijamantski prsten se pojavio u 18. veku u Engleskoj. Ipak, ime potiče od francuske reči „pavé“, što u prevodu znači „poplačati“. Sam naziv ukazuje na formu postavljanja. Naime, dijamanti se postavljaju jedan uz drugi tako da stvaraju neprekidnu površinu koja podseća na pločnik od svetlucavog kamenja.

Pave dijamantski prsten

Dijamanti se obično „drže“ na mestu pomoću malih zubaca. Na taj način je omogućeno da savršeno reflektuju svetlost i sjaj. Tradicionalno se koriste okrugli brilijanti, jer poseduju maksimalan sjaj. To je naročito značajno u pave dizajnu, s obzirom da su dijamanti u nizu manje karatne težine.

Poslednjih godina sreću se i sa drugim rezovima, pa i u kombinaciji sa dragim kamenjem u boji.

Vrste pave dijamantskog prstena

Mikro pave dijamantski prsten podiže umeće izrade finog nakita na viši nivo, zahtevajući izuzetnu veštinu i preciznost. Razlog za to leži u činjenici da se koriste manji dijamanti nego u drugim pave vrstama. Najčešće su 0,01 karata. Zahvaljujući tome prsten ima delikatan, složen dizajn, koji unosi dozu sofisticiranosti.

Pave dijamantski prsten

Ova vrsta je idealna za dame koje vole fine detalje i suptilniji sjaj, kao i one koje neguju vintage stil.

Francuski pave dijamantski prsten se prepoznaje po malim zupcima od plemenitog metala za svaki dijamant. Ne samo da pričvršćuju kamenje, već daju dodir glamura celokupnom dizajnu. Prema mišljenju stručnjaka zupci imaju efekat čipke, te stvaraju romantični izgled. Zbog toga je ova vrsta čest izbor za verenički prsten, ali i za dijamantske burme.

Pave dijamantski prsten

Klasičan pave dijamantski prsten karakterišu dijamanti postavljeni ne u zupce, već rupice na plemenitom metalu. Time je postignut neprekidan niz besprekornog sjaja koji krasi otmena elegancija.

Zašto izabrati pave dijamantski prsten?

Lepota pave prstena jeste u sposobnosti dijamanata da poboljšaju ukupni sjaj, bez da zasene centralni kamen. Zapravo, blistavost manjih dijamanata privući će poglede na glavni dijamant, ostavljajući za sobom osećaj luksuza.

Pave dijamantski prsten

Dijamanti u pave postavci, takođe, imaju moć da učine centralni kamen većim. Ovi mali brilijanti umnožavaju broj faseta koje reflektuju svetlost tako da se središnji deo vizuelno povećava. Za dodatnu veličinu možete ovu postavku kombinovati sa halo stilom.

Postavka poseduje i veliku svestranost. Ona pruža neograničene kombinacije centralnog i manjih kamenja obezbeđujući originalni izgled. Bez obzira da li ste ponele diskretan dizajn ili bogatu formu sa više niza dijamanata, budite sigurne – vaš prsten imaće upečatljiv dizajn.

Pave dijamantski prsten

Pave dijamantsko vereničko prstenje čuvenih juvelirskih brendova čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.