Želite da svoju verenicu iznenadite prstenom od kojeg će joj zastati dah, predstavljamo 10 pitanja koja treba da postavite pre kupovine vereničkog prstena.

Koliki je vaš budžet?

Visina budžeta koju ste odvojili za kupovinu prstena umnogome zavisi od njegovog izbora. Kada odredite budžet, on će verovatno diktirati i sve ostale faktore, kao što su: od kog plemenitog metala će biti, kolika će biti veličina dijamanta itd..

10 pitanja koja treba da postavite pre kupovine vereničkog prstena

Cene dijamatskog vereničkog prstena variraju u zavisnosti od pomenutih faktora, zato treba da vodite računa da izbor onog pravog uskladite sa izdvojenim budžetom.

Koji plemeniti metal odabrati za verenički prsten sa dijamantom?

Možda ćete želeti da se burma i verenički prsten slažu po pitanju boje i plemenitog metala od kog su izrađeni. Međutim, ne postoji pravilo koje kaže da to mora biti tako.

Tradicionalni izbor plemenitog metala za verenički prsten je zlato, koje pored uobičajene žute boje može biti i u ružičastoj i beloj nijansi, koje su veoma dopadljive i sve češće su izbor mladih parova.

Za koji stil vereničkog prstena sa dijamantom se odlučiti?

Jedno od 10 pitanja koja treba da postavite pre kupovine vereničkog prstena jeste stil koji će se dopasti vašoj izabranici.

Danas su zahvaljujući stalnom razvoju proizvodnih tehnika, dostupne različite vrste jedinstvenih stilova, kada je vereničko prstenje u pitanju.

10 pitanja koja treba da postavite pre kupovine vereničkog prstena

Prilikom odabira treba da uzmete u obzir činjenicu da će ga vaša draga nositi svaki dan do kraja života. Naša preporuka je zato da on bude što jednostavniji, a oblik i rez dijamanta da odaberete u skladu sa željama i ličnim stilom vaše lepše polovine.

Kako da odaberete težinu prstena sa dijamantom?

Težina prstena u velikoj meri utiče na udobnost koju on pruža prilikom nošenja. Iako vam se možda dopada ideja o „glomaznijem“ prstenu, kojim biste očarali svoju voljenu, uzmite u obzir da ono može biti neprijatno za nošenje posebno kada se prsti spoje.

Naš savet je da birate diskretnije prstenje koje će pružiti maksimalnu udobnost prilikom svakodnevnog nošenja.

10 pitanja koja treba da postavite pre kupovine vereničkog prstena – Kako odabrati veličinu?

Merenje veličine prstena nekada može biti veoma teško, posebno ukoliko istim želite da iznenadite svoju voljenu.

Na samu veličinu utiču mnogi faktori počev od godišnjeg doba (debljina prsta se može smanjiti na hladnoći i povećati kada je toplo), pa sve do variranja u kilaži.

10 pitanja koja treba da postavite pre kupovine vereničkog prstena

Naš savet je da jednostavnim končićem izmerite obim prsta i odnesete ga kod svog juvelira. Sigurni smo da će vam svako izaći u susret po pitanju korekcije ukoliko veličinu ne pogodite iz prvog pokušaja.

10 pitanja koja treba da postavite pre kupovine vereničkog prstena – Kako uskladiti burmu i verenički prsten?

Mnogim damama je veoma bitno da se burma i dijamantski verenički prsten ukolope. Upravo zato je veoma važno da prilikom odabira povedete računa o vrsti plemenitog metala od kog su napravljeni, kao i boji dijamanta ili dragog kamena u njima.

Da li su gravure poželjne?

Gravure su divan način da suptilno personalizujete svoj venčani prsten. Mnogi biraju da ime svog partnera i datum venčanja ugraviraju na unutrašnjoj strani istog. Samo tako ćete ono što vam je najvažnije imati kao večiti podsetnik vaše ljubavi.

Mogu li se dijamanti naknadno dodati?

Naravno da mogu i mnogi to rade! Veličina dijamanta treba da bude srazmerna veličini prstena, jer samo tako ćete imati maksimalnu udobnost prilikom nošenja.

Gde kupiti verenički prsten sa dijamantom?

Veoma je bitno da dijamantsko vereničko prstenje kupujete u proverenim juvelirnicama, gde ćete dobiti sertifikat o njihovoj autentičnosti.

Od čega zavisi cena dijamantskog vereničkog prstena?

Kao što smo predhodno napomenuli, cena zavisi od veličine prstena, vrste plemenitom materijala od kog je izrađen, kao i veličine i količine dijamanata koje on sadrži.

verenički prsten sa dijamantom

Dijamantsko vereničko prstenje svetski poznatih juvelirskih kuća, kao i prstenje sa dragim kamenjem vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.