Verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza je popularan kod devojaka širom sveta.

Izbor vereničkog prstena nije samo pitanje estetike. Ovaj moćni komad dijamantskog nakita mora da pokaže svu ljubav koju osećate prema voljenoj osobi. Ujedno da savršeno odgovara dami kojoj je namenjen, uključujući i njen modni stil, kao i lične osobine.

Imajući ovo u vidu ne čudi što su muškarci u velikoj dilemi kada krenu u potragu za pravim prstenom za veridbu. Odluku dodatno otežava mnoštvo rezova koji daju karakterističan oblik dijamantu. Iako svaki od njih krasi očaravajuća lepota, poslednjih godina u trendu je ovalni rez, koji polako u drugi plan stavlja verenički prsten sa okruglim dijamantom.

Kada se pojavio verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza?

Dijamanti ovalnog oblika su poznati vekovima. Najraniji ovalni dijamanti datiraju iz 14. veka, ali su u literaturi opisani tek u 19. veku.

Verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza

Međutim, verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza spada u novije vrste. Svoje postojanje duguje ruskom rezaču dijamanata Lazare Kaplanu, koji je imao talenat da oštećeno drago kamenje, gotovo neupotrebljivo u nakitu po mišljenju drugih juvelira, pretvori u manje oblike besprekornog kvaliteta. Svoju veštinu iskoristio je 60-ih godina da usavrši proces izrade ovalnog reza. Njegova tehnika je značajno poboljšala sjaj ovalnog dijamanta, te ga učnila i poželjnim za verenički dijamantski prsten.

Verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza

Proces koji je Kaplan izumeo doneo je određene karakteristike ovalnom rezu po kojima se izdvaja od drugih. Naime, ovalni dijamant krasi simetričan, izdužen i zaobljen oblik sa 57 ili 58 faseta. Obično su 33 fasete na kruni i 24 na paviljonu. Na taj način se postiže savršen balans između bezvremenskih, zaobljenih ivica okruglo rezanog dijamanta i elegantne visine markiznog reza.

Zašto izabrati verenički prsten sa dijamantom?

Verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza poseduje upečatljiv izgled koji privlači pažnju. Tajna se krije u izduženoj formi koja daje vizuelno veće dimenzije nego okrugli dijamant iste karatne težine. Istovremeno nudi jednak sjaj i blistavost kao i okrugli dijamanti fasetirani u briljantnom rezu.

 

Jedinstven po dizajnu, svaki ovalni dijamant ima individualnu dužinu i širinu koja donosi gracioznu formu čitavom prstenu, čineći da prsti na ruci izgledaju vitkije i skladnije.

Ovalni dijamanti se ističu i originalnom formacijom leptir mašne koju nema nijedan drugi rez. Specifičanost reza ogleda se u sprečavanju svetlosti da se odbija napred-nazad u sredini kamena, što rezultira efektom leptir mašne. Upravo ova karakteristika daje dodatni šarm vereničkom prstenu.

Verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza

Prefinjen, klasičan, a opet moderan – verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza odgovara svakom modnom stilu, te ne čudi što ga rado biraju buduće neveste.

Okrugli rez nudi neverovatne mogućnosti kombinovanja

Za razliku od drugih rezova ovalni pruža besprekajne opcije u dizajnu vereničkog prstena. Zbog impresivnih dimenzija može biti sam u solitaire formi. Sa druge strane, izuzetno je svestran te odgovara različitim stilovima.

Verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza

Najčešće se sreće prsten sa dijamantima halo stila. Ovakva forma daje dodatnu veličinu ovalnom dijamantu. Idealan je i za triniti stil koji omogućava da ovalni rez zablista posebnim sjajem, dok sofisticirani izgled pruža pave stil.

Ovalni rez odgovara i vereničkom prstenu sa crnim dijamantom, a može se lako kombinovati i sa dragim kamenjem u boji.

Verenički prsten sa dijamantom ovalnog reza

Dijamantsko vereničko prstenje čuvenih juvelirskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.